Izvērtējot patlaban notiekošo ar zvērinātu advokātu Mārtiņu Kvēpu, Bruno Liberta zvērinātu advokātu birojs "Heidelberga" nolēmis vērsties tiesībaizsardzības institūcijās un informēt par Māra Sprūda darbībām, iesniedzot apzināti nepatiesu ziņojumu pret Kvēpu, informēja advokātu birojā.
Tāpat tiekot gatavots ziņojums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) dienesta pilnvaru pārsniegšanu biroja "Heidelberga" kratīšanas un advokāta Kvēpa aizturēšanas laikā.

"Vēlamies vērst uzmanību, ka tieši Māris Sprūds 2004.gada 8.jūlijā ar Zemgales apgabaltiesas lēmumu tika atcelts no administratora pienākumu pildīšanas par pārkāpumiem AS "Balodis Printing" administrēšanā," teikts "Heidelbergas" paziņojumā.

Tiesa, lemjot par administratora Sprūda atcelšanu, esot konstatējusi, ka administrators nav izpildījis tiesas lēmumu, nav veicis likumīgos maksājumus nodrošinātajam kreditoram, nav nodrošinājis likumīgu maksātnespējas procesa gaitu un atklāti atteicies izpildīt spēkā stājušos tiesas spriedumus.

Šos tiesas konstatētos faktus, kuri KNAB esot jau norādīti, lūdzot pārbaudīt Sprūda pretlikumīgās darbības, KNAB neesot uzskatījis par pietiekošiem izziņas darbību uzsākšanai.

Savukārt KNAB savas darbības sācis, pamatojoties tikai un vienīgi uz Sprūda iesniegtu ziņojumu par Kvēpa iespējamām darbībām.

Kā ziņots, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien atteica piemērot apcietinājumu kā drošības līdzekli Kvēpam, kuru KNAB aizturēja uz aizdomu pamata par komerciālo uzpirkšanu. Kā drošības līdzeklis Kvēpam piemērota policijas uzraudzība.

Kvēps 14.februārī tika aizturēts, pārstāvot ūdensapgādes, apkures un dārza preču vairumtirgotāja SIA "Akvedukts" intereses strīdā ar maksātnespējīgo SIA "Koras" par 10 000 latu parādu. KNAB norāda, ka Kvēps devis "Koras" administratora pārstāvim juristam Mārim Sprūdam 2000 latu, lai viņš atteiktos no iepriekš celtās prasības tiesā. KNAB to traktē kā komerciālo uzpirkšanu, par ko likums paredz kriminālatbildību.

Savukārt Kvēps skaidro, ka nauda dota saskaņā ar panākto mierizlīgumu "Akvedukta" un "Koras" strīdā.

Pēc advokāta teiktā, Sprūds pats jau pērn izteica piedāvājumu par mierizlīgumu "Akvedukta" pārstāvjiem. Tas gan esot noticis agresīvā stilā. Tolaik Kvēps vēl nepārstāvēja "Akvedukta" intereses.

Pēc tam, kad "Akvedukts" nolīdzis Kvēpu, vairākkārt sazinoties ar Sprūdu, sarunās mainījušās gan mierizlīguma summas, gan laiks, kad paredzētas tikšanās un mierizlīguma parakstīšana. Kvēps uzskata, ka Sprūds "spēlējies, lai novilcinātu laiku".

Pēdējā tikšanās bija paredzēta piektdien, 11.februārī, plkst.9, taču Kvēps uz to nevarēja ierasties, jo bija jādodas uz strīdīgo AS "Latvijas kuģniecība" pilnsapulci, kurā viņš pārstāvēja mazā akcionāra Olafa Berķa intereses.

Sprūds esot uzstājis, ka nepieciešams tikties vēl pirms sapulces plkst.8.30. Šīs tikšanās laikā panākts mierizlīgums un Sprūdam samaksāti tajā paredzētie 2000 latu.

KNAB Kvēpu aizturēja tikai pirmdien, 14.februārī, plkst.13.10, kad viņš bija ceļā uz tiesu, lai apstiprinātu panākto mierizlīgumu.

Ar Sprūdu aģentūrai LETA trīs dienu laikā nav izdevies sazināties, uz telefona zvaniem un īsziņām viņš neatbild.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!