Madonā atklāta zagļu un slepkavu banda, kam uzrādīta apsūdzība 14 dažādās epizodēs. Vidzemes tiesu apgabala prokuratūra uzsākusi kriminālvajāšanu pret četriem bandas locekļiem, kas visi ir vidzemnieki un agrāk jau vairākkārt bijuši tiesāti.
Madonā arestēti - 1962.gadā dzimušais Juris Z., 1978.gadā dzimušais Aivars N., 1974.gadā dzimušais Arnolds V. un 1967.gadā dzimušais Normunds P.

Noziedznieku grupai inkriminē 14 bandītisma un slepkavības epizodes Madonas rajonā, to vidū ir zādzības divos veikalos, mājas apzagšana, divu automašīnu apzagšana.

"Viņi ir nogalinājuši cilvēku Madonas rajonā.. noslepkavots arī viens cilvēks Valmieras rajonā. Līķis ir atrakts. Nav vēl zināms, vai uz viņu sirdsapziņas ir vēl kāda cilvēka dzīvība," sacīja Madonas rajona policijas pārvaldes priekšnieks Vitolds Krištopāns.

Bandas dalībniekus pratina arī Valmieras, Aizkraukles, Limbažu rajonu policijas pārvaldēs, kā arī kolēģi Latgalē - noziedznieki tiek pārvadāti no viena rajona uz citu. Pret bandu ierosinātas krimināllietas vēl citos rajonos, kas, visticamāk, izskatīšanai tiesā tiks apvienotas vienā lietā.

Krištopāns pastāstīja, ka bandai policija uz pēdām nāca pirms mēneša, kad 7.oktobrī Madonas rajona Sausnējas pagasta Īvānos nodedzinātas mājas apkaimē noslepkavots tika atrasts 1944.gadā dzimušais Pēteris K.

Tajā pašā laikā Aizkraukles rajonā tika aizturēta automašīna "Opel Kadet" oranžā krāsā, kurā braukušajiem vīriešiem atsavināja četras bises. Tika konstatēts, ka viņi braukuši no Madonas rajona puses, kur kādu laiku dzīvojuši pie Pētera K. Aizdomās turamie tika arestēti un nogādāti Madonā.

Noskaidrots, ka bandas dalībnieki par dažādiem noziegumiem jau tikuši meklēti, tāpēc bēguļoja un slēpās pie pazīstamiem cilvēkiem Madonas rajonā.

Pagaidām Madonas rajona policijas pārvaldē nevar arī viennozīmīgi apstiprināt, ka apcietināti ir visi bandas locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!