Foto: LETA
3. februāra naktī, pulksten 00.09, Madonā uz ielas policisti atraduši 2014. gadā dzimušu bērnu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policisti meitenīti uz Avotu ielas pamanījuši patrulēšanas laikā. Likumsargi bērnu aizveduši uz tuvāko ārstniecības iestādi, kur viņai veikta medicīniskā apsekošana. Ārsti secinājuši, ka bērns nav cietis un viņa dzīvībai briesmas nedraudēja.

Pēc pulksten 1 Madonas policijas iecirknī ieradusies 1987. gadā dzimusī bērna māte, kura bijusi alkohola reibumā. Sākotnējā informācija liecina, ka vecāki kopīgi lietojuši alkoholu, un sieviete nolēmusi doties gulēt, pārģērbjot un noliekot gulēt arī meitu. Vēlāk bērns ir pamodies, saģērbies un izrāpies pa logu.

Policija norāda, ka meitenīte atrasta patālu no dzīvesvietas, kā arī laika apstākļiem atbilstoši apģērbta.

Pārbaudē sievietei konstatēts reibums – 1,25 promiles. Par notikušo policija paziņojusi bāriņtiesai.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas policijas iecirkņa priekšnieks Gundars Trops norādījis, ka šis bija atkārtots veiksmes stāsts. "Šis jau ir otrais gadījums, kad policijas darbinieki atrod bērnu, kurš atstāts bez vecāku uzraudzības. Pagājušajā nedēļā darbinieki pamanīja aptuveni sešus gadus vecu bērnu, kurš viens pats atradās spēļu laukumā. Bērns veiksmīgi tika nodots vecākiem. Jāsaka tā, ka bērni ir un paliek vecāku atbildība," norādījis Madonas policijas iecirkņa šefs.

Valsts policijas aicina arī pārējos nepalikt vienaldzīgiem un ziņot par gadījumiem, kad bērni atstāti bez vecāku uzraudzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!