Foto: Shutterstock

Sestdien Madonā policija apturējusi motociklistu kluba "MC Pardaugava" aizliegtu privāto pasākumu, liecina kluba "Facebook" ievietotais video.

Valsts policijā, nesniedzot informāciju par to, vai tas ir bijis motokluba rīkots pasākums, atklāja, ka vakar Madonā privātā pasākumā 14 personām par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu sākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", valstī patlaban ir aizliegti privātie pasākumi un privāta pulcēšanās, izņemot, ja tas notiek vienas mājsaimniecības apmēros.

Rīkojums paredz izņēmumus gadījumā, "ja nepieciešams nodrošināt personas aprūpi vai ja persona mājsaimniecībā dzīvo viena, pieļaujami apmeklējumi, bet ne vairāk kā divu mājsaimniecību ietvaros". Tāpat, kā tiek skaidrots rīkojumā, bērēs un kristību ceremoniju noturēšanā neatliekamos gadījumos atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem vienlaikus (neskaitot personas, kas tieši saistītas ar bēru vai kristību norises nodrošināšanu), bet ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, un noteikt, ka pulcēšanās laikā tiek lietoti mutes un deguna aizsegi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!