Foto: morgueFile

Madonas novadā aizvadītajās brīvdienās par sevišķi nežēlīgu sievietes slepkavību aizturēts kāds vīrietis, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Viņa paskaidroja, ka 5. septembrī, aizdomās par kādas 35 gadus vecas sievietes slepkavību Madonas novadā aizturēts 1967. gadā dzimis vīrietis. Pēc pusnakts policijā tika saņemta informācija par slepkavības faktu Madonas novada Praulienā, kur kādā mājā atrasts 35 gadus vecas sievietes līķis.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka sieviete nogalināta ar sevišķu cietsirdību un aizdomās par nozieguma izdarīšanu notikuma vietā tikai aizturēts 1967. gadā dzimis vīrietis.

Sākotnējā informācija liecina, ka aizturētais pēc ilgākas prombūtnes bija ieradies ciemos un pirms traģiskā notikuma kopīgi lietots alkohols, taču pašlaik sāktajā izmeklēšanā nav skaidrs nozieguma izdarīšanas motīvs.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods ir mūža ieslodzījuma vai cietumsods no 10 līdz 20 gadiem.

Aizdomās turamajam vīrietim tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu un policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu nozieguma motīvu. Tāpat sāktā kriminālprocesa ietvaros noteiktas vairākas ekspertīzes.

Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!