Foto: AFP/Scanpix

Dārza tehnikas zagļu grupējums, kas aizturēts maijā Daugavpils novadā, saviem upuriem teju visā valsts teritorijā nodarījis apmēram 30 000 eiro zaudējumus, informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Grupējums aizturēts maija sākumā Daugavpils novadā, īsi pēc kārtējās zādzības izdarīšanas. Izmeklēšanu no policijas Latgales reģiona pārvaldes pārņēma VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvalde, jo lietai ir starpreģionāls raksturs. Gžibovska skaidroja, ka aizturētās personas noziegumus izdarījušas Zemgales, Kurzemes, Latgales un Rīgas reģionā.

Par aizdomās turētajām ir atzītas četras personas. Kopējais zagļu nodarītais zaudējums sasniedz apmēram 30 000 eiro.

Pašlaik lieta tiek gatavota nodošanai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Naktī no 4. uz 5. maiju Daugavpils novadā īsi pēc dārza tehnikas zādzības izdarīšanas no tirdzniecības objekta likumsargi pa "karstām pēdām" aizturēja noziedzīgu grupu - 1975.gadā dzimušu sievieti, 1989. un 1984.gadā dzimušus vīriešus. Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots un aizturēts vēl viens grupas dalībnieks - 1979.gadā dzimis vīrietis.

Operatīvo un izmeklēšanas pasākumu gaitā noskaidrots, ka minētā noziedzīgā grupa nodarbojās ar dārza tehnikas zādzību visā Latvijas teritorijā.

Saistībā ar zādzībām sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa. Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!