Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore otrdien, 25. martā tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts bijušais maksātnespējas administrators par naudas līdzekļu piesavināšanos un tā rezultātā noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, portālu "Delfi" informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Apsūdzētais bija fiziskas personas maksātnespējas procesa administrators un viņa rīcībā 2016. gada aprīlī tika nodoti nekustamā īpašuma pārdošanā iegūtie naudas līdzekļi 53 520 eiro apmērā. Šos līdzekļus administrators nepārskaitīja nodrošinātajam kreditoram, bet vairākos maksājumos pārskaitīja uz saviem norēķinu kontiem.

Kā naudas līdzekļu izcelsmi viņš nepamatoti norādīja administratora amata atlīdzību, norāda prokuratūra. Pēc tam apsūdzētais veica vairākkārtējus naudas līdzekļu pārskaitījumus starp saviem kontiem, norādot apzināti nepatiesu iegūto līdzekļu izcelsmi kā atlīdzību, avansu vai administrēšanas izdevumu segšanu. Tādā veidā apsūdzētais legalizēja noziedzīgi iegūtus līdzekļus 53 520 eiro apmērā, kas ir liels apmērs. Pēc tam viņš iegūtos naudas līdzekļus izņēma no kontiem skaidrā naudā, veica iepirkumus ar karti un pārskaitījumus ar internetbankas starpniecību.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām, apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 179. panta trešajā daļā un Krimināllikuma 195. panta trešajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!