Foto: Shutterstock

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai ir nodevis krimināllietu pret kādu maksātnespējas administratoru, kuru tur aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un svešas mantas prettiesisku iegūšanu vairākos maksātnespējas procesos, piesavinoties naudas līdzekļus lielā apmērā.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta par viena noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 179.panta pirmajā daļā, un trīs noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 179.panta trešajā daļā.

Minētā likuma panta daļas par piesavināšanos paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, laika posmā no 2012.gada 14.jūlija līdz 2015.gada 27.februārim, izmantojot maksātnespējas administratora pienākumu pildīšanai uz sava vārda atvērtos bankas kontus, apsūdzētā persona bez tiesiska pamata pārskaitījusi no kāda parādnieka iegūtos naudas līdzekļus 8684,18 eiro apmērā uz saviem bankas kontiem.

Trīs citos gadījumos apsūdzētā persona nepārskaitīja nodrošinātajiem kreditoriem pienākošos naudas līdzekļus kopsummā 108 249,97 eiro apmērā. Šie naudas līdzekļi bija atlikuši no trīs dažādās izsolēs pārdotiem nekustamajiem īpašumiem. Norādīto naudas summu apsūdzētā persona piesavinājās, vairākos maksājumos pārskaitot uz saviem bankas kontiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!