Foto: Valsts polcija

Naktī no 13. uz 14. oktobri Valsts policija (VP) pie Ventas rumbas atradusi murdus un maisu ar nēģiem. Pašlaik Ventā ir spēkā nēģu zvejas liegums un sods par atklāto maluzvejnieku kaitējumu mērāms 11 tūkstošos eiro.

VP informē, ka 13. oktobrī, ap pulksten deviņiem vakarā policisti saņēma informāciju, ka Kuldīgā, pie Ventas rumbas, iespējams, tiek likti murdi. Likumsargi, sazinoties ar Valsts vides dienestu, devās turp.

Ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija apstiprinājās. Ventas rumbā tika konstatēts murds, kurā atradās vairāki desmiti nēģu. Dzīvie nēģi tika palaisti ūdenī un murds konfiscēts. Krastā netālu no minētās vietas policisti atrada un konfiscēja maisu ar nēģiem. Kopējais nelikumīgi nozvejotais nēģu skaits ir 276.

Nēģu zvejas lieguma laikā sods par katru nozvejotu nēģi ir 40 eiro, līdz ar to kopējais videi nodarītā kaitējuma apmērs lēšams ap 11 000 eiro.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 110. panta otrās daļas un tiek skaidrotas personas, kuras nodarbojušās ar nelikumīgo zvejniecību.

No 1. februāra līdz 31. jūlijam Gaujā, Ventā, Salacā, Braslā, Irbē, Sakā, Svētupē, Užavā un Lielupē aizliegta nēģu zveja. Pārējās upēs, kurās atļauta nēģu zveja, lieguma darbības termiņš ir no 1. februāra līdz 31. oktobrim. Daugavā nēģu zvejas liegums ir spēkā no 1. maija līdz 31. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!