Mangaļsalas gaļas kontrabandā apsūdzētais Mihails Tarakanovs vērsies ar pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā, sūdzoties par nepietiekamo medicīnisko aprūpi ieslodzījuma vietā, aģentūra LETA uzzināja tiesā.
Tarakanova advokāts Saulvedis Vārpiņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka cietuma mediķi Tarakanovam konstatējuši cirkšņa trūci jeb bruku, taču atteikušies veikt operāciju, lai gan Tarakanovs to pieprasījis. Cietuma administrācija esot atbildējusi, ka viņa veselības stāvoklis nav tik kritisks, lai būtu nepieciešama steidzama ķirurģiska iejaukšanās.

"Atbildē bija teikts, ka operācija cietuma slimnīcā tiks veikta pēc tam, kad Tarakanovam spriedums stāsies spēkā," stāstīja advokāts.

Pēc Tarakanova domām, šāda ieslodzījuma vietas administrācijas attieksme nav pieļaujama, tādēļ viņš vērsies ar sūdzību Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijā (MADEKKI). No šīs iestādes saņemta "absolūti formāla atbilde", ka cietuma administrācija un mediķi ir rīkojušies atbilstoši situācijai.

Nebūdams mierā ar šādu MADEKKI atbildi, Tarakanovs vērsies ar pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā, lūdzot šo lēmumu atcelt. Tiesā aģentūra LETA uzzināja, ka Tarakanova pieteikums saņemts un lieta ierosināta. Pašlaik MADEKKI dots laiks atbildes sniegšanai, bet pēc tam tiks noteikts tiesas sēdes datums.

Kā ziņots, tā sauktajā Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietā apsūdzētas vairāk nekā 40 personas.

Lieta aizsākās 2002.gada 15.maijā, kad SIA "Sala" piederošajās saldētavās Traleru ielā 2a Mangaļsalā tika atklātas vairāk nekā 800 tonnas neuzskaitītas dažādas saldētas gaļas produkcijas bez dokumentiem, kas apliecinātu šīs preces likumīgu ievešanu Latvijā.

Kontrabandas apkarošanas centrs ierosināja krimināllietu. Veicot izziņu, noskaidrots, ka atrastā gaļa pieder diviem uzņēmumiem SIA "Olita" un SIA "M.T.". Abas uzņēmējsabiedrības 100% pieder Mihailam un Olitai Tarakanoviem. Visi saldētavās atrastie gaļas izstrādājumi bija vai nu aizliegti ievešanai Latvijā, vai ievesti, noslēpjot preci no muitas kontroles. Tarakanovi tika aizturēti pēc mēneša - 17.jūnijā.

Prokuratūra noskaidrojusi, ka starp Latviju un Vāciju bijis nelegāls gaļas un cigarešu kontrabandas kanāls. No Latvijas uz Vāciju vestas cigaretes, bet no Vācijas uz Latviju - gaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!