Ziemeļu rajona tiesa pirmdien nepagarināja par gaļas kontrabandu apsūdzētajam Mihailam Tarakanovam piemērotā drošības līdzekļa apcietinājuma termiņu, informēja Muitas lietu prokuratūras prokurors Juris Jēkabsons.
Ar tiesas spriedumu Tarakanovam apcietinājums bija noteikts līdz 15. oktobrim. Ziemeļu rajona tiesa, pieņemot lēmumu nepagarināt drošības līdzekli, uzskatīja, ka Tarakanovs, atrodoties brīvībā, netraucēs izmeklēšanu un viņam arī nav uzrādītas jaunas apsūdzības.

Jēkabsons pavēstīja, ka prokuratūra iesniegusi blakusprotestu izskatīšanai Rīgas apgabaltiesā (RAT), lūdzot atcelt Ziemeļu rajona tiesas lēmumu. Labvēlīga tiesas lēmuma gadījumā prokurors cer, ka Ziemeļu rajona tiesa otrdien pagarinās apcietinājuma termiņu.

Jāatgādina, ka Mihailam un Olitai Tarakanoviem, kuru nomātajā noliktavā Mangaļsalā atklāta Latvijas vēsturē lielākā gaļas kontrabanda, uzrādīta apsūdzība par nelikumīgi ievestu preču uzglabāšanu. Olitai Tarakanovai piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Tarakanovus Kontrabandas apkarošanas centra darbinieki aizturēja jūnija beigās. Viņu uzņēmumi "M.T." un "Olita" Mangaļsalā nomāja saldētavu, kurā maija vidū atrastas gandrīz 800 tonnas kontrabandas gaļas.

Savukārt Vācijas prokuratūra, izmeklējot cigarešu kontrabandu, apsver iespēju vērsties pie Latvijas kolēģiem ar lūgumu sākt kriminālvajāšanu pret Mihailu Tarakanovu, jo viņš tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem atbildīgajiem šajā noziegumā.

Jau ziņots, ka maijā SIA "Sala" piederošās noliktavās Mangaļsalā uzgāja gandrīz 800 tonnu kontrabandas gaļas, kas ir līdz šim lielākais atklātais nelikumīgi ievestās gaļas apjoms Latvijā.

Līgumus par noliktavu izmantošanu bija slēgušas firmas "Olita" un "M.T.", taču tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji iepriekš norādīja, ka pagaidām ir pāragri apgalvot, ka šīs firmas ir arī gaļas īpašnieki.

Tarakanovs, kurš ir SIA "Olita" vienīgais īpašnieks un direktors, nonācis to Vācijas tiesībaizsardzības institūciju redzeslokā, kas izmeklē lietu par 200 miljonu cigarešu kontrabandu un tā saukto netīrās naudas atmazgāšanu ap 175 miljonu latu apjomā. Divus gadus šķetinot šos noziegumus, vācu likumsargi aizturējuši vairāk nekā 100 personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!