Foto: LETA

Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas lietā mantas arests piemērots arī projektēšanas uzņēmumam SIA "HND Grupa", kas pieder aizdomās turamajam būvinženierim Ivaram Sergetam, apstiprināja "HND Grupas" pārstāvis zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas lietā mantas arests piemērots arī projektēšanas uzņēmumam SIA "HND Grupa", kas pieder aizdomās turamajam būvinženierim Ivaram Sergetam, apstiprināja "HND Grupas" pārstāvis zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

Advokāts norādīja, ka arests ir uzlikts diviem uzņēmuma kontiem.
Sergeta uzņēmums SIA "HND grupa" reģistrēts 2007.gadā ar 2000 latu (2846 eiro) apmaksāto pamatkapitālu. Uzņēmuma 100% īpašnieks ir Sergets, viņš ir arī vienīgais uzņēmuma valdes loceklis.

"HND grupa" 2013.gadā strādāja ar 307 650 eiro apgrozījumu un guva 78 407 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojums liecina, ka Sergets 2014.gada 29.aprīlī pieņēma lēmumu gūto peļņu 78 407 eiro apmērā pārskaitīt sev dividendēs.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka sakarā ar ekonomisko krīzi iepriekšējos gados un Zolitūdes traģēdiju, daudzi iesāktie projekti tika apturēti uz nenoteiktu laiku, daudzi iepriekš noslēgtie līgumi lauzti, citi pagaidām iesaldēti. Līdz ar to 2013.gada beigās no darba atbrīvoti astoņi darbinieki.

Uzņēmuma bilance liecina, ka 2013.gada beigās "HND grupas" parāds ilgtermiņa kreditoriem bija 52 448 eiro (līzinga maksājumi līdz 2018.gadam), parāds īstermiņa kreditoriem bija 14 698 eiro.

Tāpat 2013.gada beigās uzņēmuma bilancē uzrādīti naudas līdzekļi "Swedbank" kontos 1222 latu un 239 eiro apmērā.

Kā ziņots, kopumā patlaban trīs fiziskās personas atzītas par aizdomās turētajām un pret divām juridiskajām personām nolemts sākt piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanas procesu.

Policija piemērojusi aizdomās turētā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Sergetam, veikala projekta būvekspertīzes veicējam Andrim Gulbim un arhitektam Andrim Kalinkam, kurš ir Zolitūdē sabrukušā lielveikala projekta autors.

Sergetam un Gulbim tiesa vakar piemēroja apcietinājumu, savukārt Kalinkam kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Mantas arests uzlikts arī arhitektu birojam SIA "Kubs", apstiprināja "Kuba" pārstāvis zvērināts advokāts Jānis Junkers. Viņš apstiprināja, ka "uzņēmuma sakarā ir aresta lēmums".

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins žurnālistiem atzina, ka abiem uzņēmumiem arests piemērots visai mantai, kas viņu rīcībā ir uz šodienu. Arestētās mantas apjomu Grišinam nebija tiesību izpaust.

Sāktais piespiedu ietekmēšanas līdzekļu process nozīmē to, ka, ja nākotnē tiesa uzskatīs, ka abām juridiskajām personām līdzās fiziskai personai jānes atbildība par traģēdiju, tiesa varēs piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekli, piemēram, likvidāciju vai naudas sodu, kas mērāms vairāku miljonu eiro apmērā, norādīja Grišins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!