Foto: Valsts policija

Rīgas rajona tiesa piemērojusi piespiedu darbu un īslaicīgu cietumsodu četrām personām, kuras privātmājā uzturēja profesionāli aprīkotu marihuānas audzētavu, liecina publiski pieejams tiesas spriedums.

Saskaņā ar spriedumu apsūdzētie 2016. gada augustā noslēdza līgumu par nekustamā īpašuma īri un, izmantojot interneta resursus, iegādājās marihuānas audzēšanai nepieciešamās sēklas un aprīkojumu - telti ar folija pārklājumu, lampas, puķu podus, mēslojumu, tvertnes ūdens uzglabāšanai, kā arī ventilācijas iekārtu. Audzētava bija ierīkota privātmājas otrā stāva istabā.

Istabā puķu podos tika iestādītas marihuānas sēklas. Iesētā marihuāna tika laistīta un mēslota, kā arī tika nodrošināts tai nepieciešamais gaismas un siltuma daudzums.

Policija audzētavu uzgāja 2016.gada novembrī, kad privātmājā veica kratīšanu. Tobrīd aprūpe bija nodrošināta 70 marihuānas stādiem. Kratīšanā atrastais nežāvētas marihuānas augu kopsvars bija 4,3 kilogrami.

Vienam no apsūdzētajiem tiesa piemēroja 80 stundas piespiedu darba, otram savukārt tiesa piesprieda piespiedu darbu uz 120 stundām.

Trešajai lietā iesaistītajai personai tiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz trīs mēnešiem un 150 stundas piespiedu darba, kā arī probācijas uzraudzību uz vienu gadu. Soda termiņā tiesa gan ieskaitīja iepriekš aizturēšanā un apcietinājumā pavadīto laiku, līdz ar to brīvības atņemšanas sodu apsūdzētais jau bija izcietis.

Ceturtajam lietā apsūdzētajam tiesa par iesaistīšanos minētās audzētavas uzturēšanā noteica brīvības atņemšanu uz diviem mēnešiem. Galīgais sods gan bija bargāks, jo soda apmērs tika noteikts, ņemot vērā tiesas lēmumu citā krimināllietā. Kā galīgo sodu tiesa šim apsūdzētajam piesprieda brīvības atņemšanu uz vienu gadu, 103 stundas piespiedu darba un probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!