Ceturtdienas Kurzemniekā jau aizsākām tēmu par Padures pagastā pie Nabes ezera atklāto vērienīgo marihuānas audzētavu. Pēc mūsu informācijas to cēlis ventspilnieks Uldis Š., ziņo "Kurzemnieks".
Šis cilvēks ir īpašnieks zemes gabalam Līči, uz kura atrodas jaunbūve un pazemes angārs ar audzētavu, kā arī kādas SIA valdes priekšsēdis līdz pat ceturtdienai, kad pienākumus pārņēmusi cita persona. Uzņēmums tirgo pārtiku, dzērienus un tabakas izstrādājumus, ziņo "Kurzemnieks".

Kāds blakus māju iemītnieks vairākus gadus jaunbūvē bijis strādnieks. Viņš arī krāsojis angāra iekšpusi, kad to pagājušajā pavasarī beiguši celt. Vīrietis atzina, ka strādājis pie kāda Ulda no Ventspils. Viņš ar darba devēju sazinājies tikai tad, kad tas ieradies īpašumā, vēstī laikraksts.

Pavasarī, kad pagrabs pabeigts, saimnieks to aizslēdzis un noteicis, ka gan jau kaut ko atradīšot, ko tur glabāt. "Es arī neinteresējos. Kas man par daļu, ko viņš tur liek? Ziņa par marihuānas audzētavu uzkrita kā sniegs uz galvas. Kad policija mani aizveda pratināt, biju gandrīz sēdus," laikrakstam stāstījis strādnieks. Padures pagasta priekšsēdis Sigunds Zavickis laikrakstam stāstījis, ka zemes īpašnieku pazina "tik daudz, cik viņš interesējās, kas būs ar tiltu pār kanālu, par mājām Nabas un pagasta perspektīvām. Pagastā visi zemes pircēji lielākā vai mazākā mērā taču saistīti ar pašvaldību".

Par iespaidīgo pagrabu Uldis nav bildis ne vārda, tikai stāstījis, kādu māju vēloties celt. Tas noticis pirms diviem trim gadiem, kad Zavickis vēl nebija pagasta vadītājs.

Noskaidrojies arī tas, ka par elektrību, kas izmantota kaņepju audzēšanai, maksāts oficiāli. Policija sākumā pieļāvusi, ka strāva varētu būt zagta, taču "Latvenergo" pēc pārbaudes to nav konstatējis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!