Trešdienas vakarā Rīgas rajonā pagaidām neidentificētas personas veikušas bruņotu uzbrukumu apsardzes un inkasācijas firmas "G4S Latvia" firmas inkasācijas automašīnai, viens inkasators nogalināts, bet otrs smagi ievainots.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš informēja, ka policijai ap plkst.17.50 kādas garām braucošas automašīnas šoferis ziņojis par inkasācijas automašīnas aplaupīšanu uz ceļa meža masīvā Mārupes pagastā.

Kad notikuma vietā ieradās policijas darbinieki, viņi konstatēja, ka automašīnā sašauti divi inkasatori. Abi cietušie tika nogādāti slimnīcā, taču viena inkasatora dzīvību mediķiem glābt neizdevās - 1974.gadā dzimušais vīrietis bija ievainots galvā. Otrs cietušais ir 1977.gadā dzimis vīrietis.

Uzņēmuma pārstāve Signe Znotiņa apstiprināja, ka uzbrukts "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai, taču plašākus komentārus nesniedza. Lai netraucētu Valsts policijas izmeklēšanas gaitu, plašāku informāciju par notikušo uzņēmums šobrīd nesniegs.

Policijas darbinieki pieļauj, ka no inkasācijas automašīnas nolaupīta nauda. Nolaupītās naudas summa pagaidām nav zināma.

Sākts kriminālprocess par bruņotu laupīšanu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 1993.gada 8.jūnijā pie rūpnīcas "Latvijas bērzs" notika apšaude, kurā sašāva mikroautobusu "Latvija". Uzbrukumā tika noslepkavoti trīs rūpnīcas darbinieki un ievainota maza meitene. Uzbrucēji arī nolaupīja vairāk nekā 27 000 ASV dolāru, kas tika vesti autobusā.

Pēdējais uzbrukums inkasatoriem noticis 2005.gadā. Toreiz Purvciemā, Dzelzavas ielā 76b, pie spēļu zāles "Split", nenoskaidrots jauns vīrietis nogalināja divus inkasatorus un nolaupīja aptuveni 3000 latu.

Vīrietis raidīja četrus šāvienus. Divreiz viņš izšāva no attāluma, bet pēc tam piegājis sašautajiem vīriešiem un iešāvis katram galvā. Bojāgājušie bija inkasatori - 1958.gadā dzimušais Jānis un 1971.gadā dzimušais Mihails.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!