Foto: Pašvaldības policija

Ceturtdien, 30. jūnijā, Ķengaragā, neilgi pirms pusnakts Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu no kādas nepilngadīgas meitenes, kura skaidroja, ka viņas mātes dzīvesbiedrs stiprā alkohola reibumā uzvedās neadekvāti un izrādīja agresiju pret vecāko brāli. Uz attiecīgo dzīvokli tika nosūtīta Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes autopatruļa, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargiem dzīvokļa durvis atvēra 14 gadus vecā meitene, kura skaidroja, ka arī māte ir stiprā alkohola reibumā, nespējot piecelties no gultas un saprast apkārt notiekošo.

Bija redzams, ka gan māte, gan mātes dzīvesbiedrs ir kurlmēmi. Ģimenē atradās trīs nepilngadīgi bērni un viens pilngadīgs jaunietis, pret kuru mātes dzīvesbiedrs izrādīja agresiju, vicinoties ar rokām.

Kārtības sargi, apskatot dzīvokli, konstatēja, ka tas ir piesmēķēts un netīrs. Virtuvē un istabās bija novērojama nekārtība – izmētātas mantas.

Policijas darbiniece jaunākajai meitai, kura bija vien sešus gadus veca, palūdza uzvilkt apakšbikses, taču meitene atzina, ka viņai nav nevienu tīru apakšbikšu. Turklāt jaunākā meita bija ļoti aktīva un runīga, vairākkārt lūdza policijas darbiniekus aizvest viņus projām.

Notikuma vietā strādāja četri Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kā arī tika izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde, kura, apskatot visas personas, nolēma, ka nevienam nav nepieciešama hospitalizācija.

Mātes dzīvesbiedrs uzvedās neadekvāti arī policijas darbinieku klātbūtnē, tādēļ kārtības sargi nolēma vīrieti aizturēt un nogādāt iecirknī.

Savukārt bērni tika izņemti no ģimenes un nogādāti krīzes centrā, jo bērnu māte bija tādā alkohola reibumā, ka nespēja par viņiem parūpēties.

Par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa, kā arī uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi – par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu un agresiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!