Foto: LETA
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa sievietei, kura apsūdzēta sava astoņus gadus vecā dēla nogalināšanā izēstas ievārījuma burciņas dēļ, pirmdien, 2.jūnijā, piespriedusi 16 gadu cietumsodu, kas ir vairāk nekā prasīja prokurore Jekaterina Kušakova.

Tiesu debatēs prokurore apsūdzēto Gaļinu Rengu prasīja atzīt par vainīgu viņas dēla slepkavībā un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz 13 gadiem, pēc cietumsoda izciešanas uz trim gadiem nosakot arī policijas kontroli. Taču pirmdien tiesa nolēma sievieti sodīt bargāk, piespriežot viņai 16 gadus cietumā. Piemērots arī pārbaudes laiks uz trim gadiem.

Pilns spriedums būs pieejams 16.jūnijā, kad to apelācijas kārtībā varēs pārsūdzēt.

Jau vēstīts, ka 2012.gada 8.augusta vakarā pēc pulksten 20 mediķi saņēma izsaukumu uz kādu Rīgas centra dzīvokli, kur viņi atrada 2004.gadā dzimuša zēna līķi. Mediķus uz notikuma vietu izsauca pārējie ģimenes bērni.

Policisti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies bērna nāve, aizturēja 1979.gadā dzimušo bērna māti un 1973.gadā dzimušo bērna patēvu. Abi iepriekš ir tiesāti par citiem noziegumiem.

Vēlāk tiesa abus vecākus apcietināja. Zēna patēvs cietumā izdarīja pašnāvību, bet māte, kura bija vēl viena bērna gaidībās, ieslodzījumā dzemdēja.

Prokuratūra māti nolēma pie atbildības saukta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Likums par šādu noziegumu kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Ziņu aģentūra LETA iepriekš vēstīja, ka abi vecāki astoņus gadus veco dēlu nogalinājuši, jo bērns izēdis visu ievārījumu. Nogalinātā zēna autopsija liecinot, ka zēns pirms miršanas ēdis tikai ievārījumu, kas bijušas vienīgās ēdiena paliekas mirušā zēna kuņģī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!