Foto: LETA

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra izvērtējusi Valsts policijas lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu saistībā ar SIA "MJ Partneri" piegādāto nanotehnoloģisko ķīmiju pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un atcēlusi policijas pieņemto lēmumu, portāls "Delfi" uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Līdz ar Valsts policijas lēmuma atcelšanu sākts kriminālprocess.

TV3 raidījums "Nekā Personīga" vēstīja, ka uzņēmums "Rīgas satiksme" (RS) gadu maksājis par tīrīšanas līdzekļiem, ko nemaz nav saņēmis.

RS ir viens no lielākajiem galvaspilsētas uzņēmumiem, kura bilancē ir 923 tramvaji, trolejbusi un autobusi. Pērn tajos brauca vairāk nekā 150 miljoni pasažieru. Naktīs transporta līdzekļus mazgā. Viens pēc otra tie iebrauc tehniskajās telpās, kur atgūst tīrību.

Autobusos rosās RS tehniskās kontroles daļa. Tās rīcībā ir slotas un spaiņi un speciāli iepirkti mazgāšanas līdzekļi, kas nodēvēti par nanotehnoloģijām.

Par šo nanotehnoloģiju piegādi 2013.gadā RS noslēdza līgumu ar celtniecības firmu "MJ partneri". Pie līguma viņi tika negaidīti - kāds viņu bijušais darbinieks piedāvāja piedalīties RS cenu aptaujā. Līguma summa - 280 000 latu plus PVN. Tā bijusi maksimālā summa, par kādu var rīkot cenu aptauju, kas nav publiski jāsludina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!