Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas Ventspils ostas muitas kontroles punktā atklājušas mēģinājumu nelegāli pārvietot 500 litrus alkoholisko dzērienu ar Lietuvas akcīzes nodokļa markām, portālu "Delfi" informē VID.

Pārbaudot kādu Lietuvā reģistrētu kravas automobili pirms tā uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu, 7.martā muitas amatpersonas atklāja, ka kravā atrodas nedeklarēta prece – alkoholiskie dzērieni.

Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem kravā no Lietuvas uz Norvēģiju tika vestas mēbeles. Kontroles laikā muitnieki atklājuši starp mēbelēm paslēptas kastes, kurās atradās alkoholisko dzērienu pudeles ar Lietuvas akcīzes nodokļa markām. Kontroles rezultātā kopumā tika izņemti 500 litri alkoholisko dzērienu - 480 0,7 litru tilpuma brendija "J.P.Chenet" pudeles un 164 litru tilpuma degvīna "Stumbras Vodka" pudeles.

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldē 2015.gada 8.martā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas par muitošanai pakļauto preču izvešanu no Latvijas Republikas muitas teritorijas caur Ventspils ostas muitas kontroles punktu nelikumīgā veidā. Par aizdomās turēto tika atzīts Lietuvas pilsonis. Kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!