Foto: LETA
"Stikla zušu iepirkuma" lietā apsūdzētais Latvijas pilsonis varētu būt ''Bior'' darbinieks Vadims Bartkevičs, kurš skandalozā iepirkuma laikā bija zinātniskās padomes vadītājs, atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, svētdien vēsta LTV raidījums "de facto".

Bartkevičs uz LTV jautājumu pa savu pozīciju lietā gan norādīja, ka nevarot to komentēt, jo esot komandējumā.

Bartkevičs turpina strādāt "Bior" – vada pārtikas un vides izmeklējumu laboratoriju. "Bior" direktors Aivars Bērziņš intervijā LTV pastāstīja, ka Bartkevičs viņu par savu statusu ir informējis: "Jā, par to viņš mani nesen informējis, bet man nav neviena vēstules, dokumenta vai informācijas no izmeklējošajam iestādēm".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka prokuratūra par naudas izkrāpšanu no valsts budžeta saistībā ar stikla zušu iepirkumiem sākusi kriminālvajāšanu pret zinātniskā institūta "Bior" darbinieku un diviem Lietuvas pilsoņiem.

Otrajā instancē šobrīd iztiesā no "stikla zušu iepirkuma" pamatlietas izdalītu kriminālprocesu, vēsta "de facto". Iepirkuma dokumentācijas sagatavošanai "Bior" piesaistīja konsultantus. Prokuratūras ieskatā konsultanti, kuriem bija jāsniedz padomi iepirkuma sagatavošanā, nekādus darbus īsti neveica, jo visus dokumentus gatavojuši "Bior" darbinieki. Šādā veidā esot izkrāpti vairāk nekā 13 000 eiro. Viens no apsūdzētajiem ir bijušais "Bior" direktora vietnieks Zigfrīds Rozentāls. Viņš skaidro, ka konsultantus piesaistījis, jo tā esot licis darīt "Bior" direktors Rafaels Joffe. Vēl divi apsūdzētie lietā ir pēc prokuratūras versijas nenotikušo konsultāciju sniedzēji Jānis Graudiņš un Mārtiņš Cīrulis. Graudiņš tiesai skaidroja, ka "Bior" darbinieki par viņa konsultācijām neko neesot atcerējušies, jo komunicējis tieši ar direktoru Joffi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!