Pagaidām nenoskaidrots uzbrucējs šorīt Rīgā, Sesku ielā, mēģinājis nogalināt japāņu restorānu "Sumo" un "Kabuki" līdzīpašnieku Andreju Čepjolkinu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vadītāja Kristīne Mežaraupe aģentūrai LETA apstiprināja, ka ap plkts.9 kāds vīrietis Sesku ielā vairākas reizes izšāva uz uzņēmēju 1969.gadā dzimušo Andreju. Uzņēmējs ar vairākām šautām brūcēm nogādāts slimnīcā.

Saskaņā ar Uzņēmumu reģistra apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, Sesku ielā atrodas Čepjolkina dzīvesvieta.

Čepjolkinam pieder 25% SIA "Sakura L" daļu. Uzņēmums nodarbojas ar sabiedrisko ēdināšanu, tam pieder Rīgā populārie japāņu restorāni "Sumo" un "Kabuki".

Čepjolkins ir arī vienīgais SIA "Kalnciema biroju centrs" īpašnieks un rīkotājdirektors. Šis uzņēmums apsaimnieko īpašumu Kalnciema ielā, Rīgā, blakus pārvadam pār dzelzceļu lidostas pusē. Viņam pilnībā pieder arī būvfirma "Kurbads 2".

Čepjolkins līdz šim plašāku masu mediju uzmanību izpelnījies saistībā ar strīdiem par bijušās rūpnīcas "RAF" mašīnbūves prešu piederību. Viņš kā privātpersona tās iegādājās 2001.gadā un vēlāk pārdeva tālāk, taču joprojām turpinās tiesvedība par to, kam mašīnbūves preses īsti pieder.

Uzņēmēja sieva ir Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Inga Čepjolkina. Viņa ir iesaistīta strīdos par uzņēmēja Gata Saknīša īpašuma izsolīšanu. Saknītis uzskata, ka īpašums viņam atņemts nelikumīgi, tādēļ tiesās iesniedzis vairākas civilprasības par īpašuma atgūšanu.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra jūnija sākumā sāka kriminālvajāšanu pret tiesu izpildītāju Elitu Soli par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, izsolot Saknīša īpašumus. Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sniegto informāciju tiesu izpildītāja aizskārusi parādnieka Saknīša tiesības un viņam radīts kaitējums 53 000 latu apjomā.

Jau pēc izsolēm Čepjolkina no Soles pārņēma Saknīša īpašumu izsoles lietas un atzina Soles darbības izsoles rīkošanā par pamatotām.

Čepjolkina, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju (LZTI) padomes priekšsēdētāja piektdien pēcpusdienā izplatītajā paziņojumā pauda pārliecību, ka pret viņas vīru vērstais noziegums nav nejaušība un ir saistīts ar viņas zvērinātu tiesu izpildītājas profesionālo darbību.

“Jau iepriekš man un maniem kolēģiem ir bijuši izteikti draudi un mēģinājumi ietekmēt mūsu darbu ar nelikumīgām metodēm, kā piemēram, nesen notikušais sprādziens Avotu ielā. Pati kā tiesu izpildītāja esmu veikusi izpildi lietās, kurās nu jau ar mediju starpniecību pazīstami parādnieki nav samierinājušies ar manām likuma ietvaros veiktajām darbībām un vērsušies pie dažādām institūcijām, lai apvainotu mani nelikumīgā rīcībā,” teikts Čepjolkinas paziņojumā.

“Gan kā privātpersona, gan kā LZTI padomes priekšsēdētaja es izsaku nožēlu par to, ka ir cilvēki, kas uzskata, ka ir iespējams ietekmēt mūsu profesionālo darbību ar šādām noziedzīgām metodēm. Varu apstiprināt, ka šis nosodāmais akts, kas tika izdarīts pret manu ģimeni, neietekmēs ne manu darbu LZTI padomē, ne manu tiesu izpildītājas darbu. Es ceru, ka tiesībsargājošās institūcijas jau tuvākajā laikā noskaidros lietas apstākļus un vainīgie tik atrasti un sodīti,“ pauž Čepjolkina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!