Nenoskaidrotas personas mēģinājušas uzspridzināt uzņēmēja Māra Millera slepkavības mēģinājuma lietā iesaistīta cilvēka automašīnu, BNS apstiprināja kriminālpolicijā. Uzbrucēja nodoms nav īstenojies, jo nav eksplodējis pie automašīnas novietotais spridzeklis.
Automašīna atradusies Rēzeknes rajona Lendžu pagastā, kurp devies auto īpašnieks - Rēzeknes iedzīvotājs.

Īpašnieks konstatējis, ka pie viņa automašīnas piestiprināts spridzeklim līdzīgs priekšmets. Vīrietis nekavējoties izsaucis policiju.

Speciālā vienība "Omega" pēc pārbaudes konstatējusi, ka spridzeklis ir īsts un tikai brīnumainā kārtā nav sprādzis, informēja Rēzeknes policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ēriks Andžāns.

Spridzeklis nogādāts Rīgā uz ekspertīzi.

Vīrieša personība šobrīd netiek atklāta, bet piektdien Rēzeknes policijā notiks apspriede, kurā spriedīs par notikušo.

Krimināllieta pašlaik nav ierosināta, bet, visticamāk, tas tiks darīts.

Vairākkārt ziņots, ka Milleru no vairākām uzbrucēja raidītajām lodēm skāra viena, viņu ievainojot iegurnī. Uzbrukums Milleram notika restorānā "Daiļā impērija" viesnīcas "Latvija" pirmajā stāvā 15.novembra pievakarē.

Līdz šim nenoskaidrotais noziedznieks uz Milleru izšāva caur logu, pēc kā metās bēgt un aizbrauca ar automašīnu, kas viņu gaidīja netālu no notikuma vietas. Uzbrucējam dzinās pakaļ restorāna apsardzes darbinieks, kurš pat vienreiz izšāva viņa virzienā, tomēr bēgli nenotvēra.

Millera slepkavības mēģinājuma motīvs ir saistīts ar spirta kontrabandu.

Pašlaik uzņēmējs jau izrakstīts no slimnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!