Foto: DELFI

Trillera epizodes cienīgi notikumi risinājušies nedēļas nogalē Rīgā, kur pašvaldības policistu uzmanību piesaistījušas automašīnas vadītājs mēģinājis bēgt, bet likumsargs paspējis ielēkt spēkratā, tādejādi cīņa vēl turpinājusies mašīnā, līdz vadītājs un viņa pasažieris savaldīti, liecina Rīgas pašvaldības policijas sniegtā informācija.

Rīgas Pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki 11.augustā, pulksten 14:45 patrulēšanas laikā pie Daugavas pamanījuši automašīnu, kurā sēdējuši divi vīrieši. Policistu uzmanību piesaistīja tas, ka abi vīrieši, pamanot policistus, sāka manāmi nervozēt un atskatīties, līdz ar to likumsargi painteresējās, ar ko abi jaunieši nodarbojas, un pārbaudīja personu datus.

Kaut gan 19 gadus un 21 gadu vecie vīrieši paskaidroja, ka apstājušies uzsmēķēt, policistus viņu uzvedība un skaidrojums nepārliecināja, turklāt izrādījās, ka jaunākais vīrietis, kas bijis automašīnas vadītājs, jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā.

Automašīnas salonā policisti atrada folija vīstokli, kurā, kā paskaidroja vīrieši, esot augu valsts izcelsmes viela, savukārt metāla termosā - narkotiskās vielas. Tā kā nepatikšanas neviens no vīriešiem nevēloties, policistiem tika piedāvāts "sarunāt nevienam neziņot par notikušo".

Saprotot, ka "sarunāšana" neizdosies, autovadītājs strauji iekāpis spēkratā un centās ar to bēgt, ignorējot policistu prasību apstāties. Viens likumsargs gan paspējis iekāpt automašīnā un, izmantojot mašīnas vadības sviras, auto apturējis.

Jaunākais no vīriešiem bija nolēmis tik viegli nepadoties – viņš nepakļāvās policista prasībām un mēģināja vēlreiz uzsākt kustību ar automašīnu, bet, kad tas neizdevās, spēra, grūstījās un pretojās, taču tika savaldīts. Pa to laiku otrs policists, pielietojot fizisku spēku un roku dzelžus, aizturēja vecāko no vīriešiem.

Uz notikuma vietu izsaukta vēl viena Latgales pārvaldes patruļdienesta ekipāža. Abas personas un automašīna nodotas Valsts policijas darbiniekiem tālākai lietvedībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!