Foto: AFI

Sestdien Rēzeknes novada Stoļerovas pagastā ugunsgrēkā, mēģinot dzēst degošu pirti, cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD).

Sestdien pulksten 19.22 VUGD saņēmis izsaukumu uz Rēzeknes novada Stoļerovas pagastu, kur dega pirts divu kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 20.12 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 21.03 saņemts izsaukums uz Madonas ielu Rīgā, kur astoņpadsmit stāvu ēkas dzīvokļa virtuvē dega sadzīves priekšmeti piecu kvadrātmetru platībā. Ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un no ēkas evakuēti 60 cilvēki.

No degošā dzīvokļa izglābts kaķis, bet cilvēki notikumā nav cietuši. Pulksten 22.37 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 22.18 saņemts izsaukums uz Domes ielu Līvānos, kur dega neapsaimniekota divstāvu ēkas jumts un starpstāvu pārsegums 400 kvadrātmetru platībā. Pulksten 01.16 ugunsgrēka izplatīšanās ierobežota, bet dzēšana turpinās.

Kopumā VUGD aizvadītajā diennaktī saņēmis 104 izsaukumus. No tiem 71 uz ugunsgrēkiem, tostarp 40 kūlas un vienu meža ugunsgrēku, 17 uz glābšanas darbiem, bet 16 bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!