Pirmdien Ventspilī par 15 gadus veca jaunieša nolaupīšanu un nogalināšanu aizturēti pieci jaunieši. Visi nodarītajā atzinušies un pastāstījuši, ka mirušā jaunieša vecāki "bija tikuši pie lielas naudas" un aizturētie gribējuši, lai jaunietis viņiem palīdz dabūt no vecākiem naudu.
Tā kā puisis tam nepiekrita, aizturētie, lai slēptu spīdzināšanas pēdas, viņu nogalināja.

Jaunieši nolaupījuši Artūru B. un turējuši viņu kā ķīlnieku, pieprasot no jaunieša audžutēva izpirkuma naudu - 20 000 latu.

Policijas darbinieki Artūra B. līķi atrada grāvī uz vecā Ventspils - Užavas ceļa. Aizturētie nolaupīto jaunieti spīdzinājuši, līdz dzīvu ierakuši zemē. Vēlāk izrādījās, ka jaunietis jau bija miris, kad nolaupītāji zvanīja viņa audžutēvam un prasīja naudu.

Policija ierosinājusi krimināllietu par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, bet viņiem inkriminēšot arī ķīlnieku sagrābšanu un izspiešanu. Četriem no pieciem bandas dalībniekiem draudot mūža ieslodzījums.

Aizturētie atzīstas vēl vienā slepkavībā

Aizturētie jaunieši atzinušies arī vēl vienā - sava biedra slepkavībā, informē Ventspils kriminālpolicijas priekšnieks Jurijs Bogers.

Slepkavība savstarpēju nesaskaņu dēļ notikusi pagājušā gada novembra beigās, un noslepkavotais 1977.gadā dzimušais līdz šim skaitījās bez vēsts pazudis. Policisti otrdien atraduši arī Kolkas mežos aprakto līķi.

Nodarītajā atzinušies trīs no pieciem aizturētajiem jauniešiem - Aleksejs P. (1981), Lins S. (1983) un Mārtiņš Ē. (1981).

Viens no aizturētajiem ir Tārgales pagasta padomes priekšsēdētājas dēls, savukārt kluba vadītāja māte ir pilsētā pazīstama rakstniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!