Foto: LETA
Policija aicina atsaukties aculieciniekus traģiskajai avārijai Čaka ielā, kurā zem trolejbusa riteņiem gāja bojā bērns un cieta viņa māte, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins. Līdz šim arī noskaidrots, ka trolejbuss negadījuma brīdī braukšanas ātrumu nav pārsniedzis.

Grišins uzsvēra, ka patlaban policija vēl nezina, kāda gaisma negadījuma brīdī dega luksoforā, kad trolejbuss sācis kustību.
Svarīgas ir visas liecības, tāpēc policija aicina cilvēkus, kas var palīdzēt, ziņot par redzēto un notikušā apstākļiem.

Pie trolejbusa stūres bijusi aptuveni 60 gadu veca sieviete. Pēc negadījuma viņa šoka stāvoklī nogādāta slimnīcā. Trolejbusa vadītāja Rīgas satiksmē patlaban strādā uz pusslodzi un uzņēmumā darbojusies vairākus gadus, otrdien raksta "Diena".

Līdz šim viņas darbā nav konstatēti pārkāpumi. No rīta īsi pirms negadījuma viņai, kā visiem, bijusi alkohola pārbaude, tā klātbūtne konstatēta netika. "Mēs precīzi nezinām apstākļus, kā tas viss notika, tāpēc patlaban nevaram ne vainot savu darbinieci, ne viņu aizstāvēt," laikrakstam sacījis Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis.

"Visi trolejbusi un tramvaji ir aprīkoti ar iekārtām, kas fiksē katru apstāšanos un braukšanas uzsākšanu, tāpat arī braukšanas ātrumu. Šo informāciju nodevām policijai. Negadījuma brīdī trolejbuss brauca ar ātrumu 38 km/h, kas tajā vietā ir absolūti pieļaujams ātrums. Šobrīd negribētos, lai kādu vaino. Neviens speciāli neskrēja apakšā, un neviens speciāli nebrauca virsū. Protams, ja pēc likuma vainīga būs vadītāja, viņai par to būs jāatbild," sacījis Zaķis.

Patlaban trolejbusa vadītājai tiek sniegta psihologa palīdzība. Rīgas satiksme ir gatava piedāvāt atbalsta programmu arī cietušajai, tomēr datu aizsardzības dēļ viņas identitāti uzņēmums nevar noskaidrot.

Jau ziņots, ka 26.maijā, Rīgā uz Čaka ielas trolejbuss notrieca māti ar bērnu, kurš notikuma vietā nomira.

Plkst.8:13 no rīta 18.maršruta trolejbuss notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas četrus gadus veco meitu.

Policija aicina notikušās avārijas aculieciniekus atsaukties, lai palīdzētu noskaidrot traģēdijas apstākļus. Aculieciniekiem jāzvana uz tālruņa numuriem 26653635, 67219837 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!