Foto: LETA
Meklējot īsāko ceļu un cenšoties pa ledu pāriet Susejas upi, trešdien Neretas novadā, Zalves pagastā, ledū ielūzis kāds vīrietis, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

1981.gadā dzimušo vīrieti izglābis blakus esošās mājas saimnieks. Savukārt Valsts policija informāciju par notikušo saņēmusi pulksten 8:40 no slimnīcas.

Sākotnējā saņemtā informācija liecina, ka cietušais gribējis atrast īsāko ceļu, tāpēc centies pa ledu pāriet upi. Negadījumu pamanījis kāds no iedzīvotājiem un paziņojis par to glābšanas dienestam. Kā norādījis VUGD, vīrietim par savu dzīvību jāpateicas tuvējo māju saimniekam. Ja saimnieks nebūtu pamanījis notikušo nelaimi, gājiens pa ledu cietušajam vīrietim būtu beidzies traģiski, norādījuši ugunsdzēsēji.

Pēc ierašanās notikuma vietā ugunsdzēsēji noskaidrojuši, ka kāds 35 līdz 40 gadus vecs vīrietis, šķērsojot upi, ielūzis ledū. Vīrieša palīgā saucienus izdzirdējis blakus esošās mājas saimnieks un steidzies palīgā.

Sākumā saimnieks mēģinājis pa ledu nokļūt līdz vīrietim, nesot viņam trepes, pie kurām slīkstošais varētu pieturēties, skaidro ugunsdzēsēji. Taču jau netālu no krasta saimnieks pats ielūzis plānajā ledū. Upes krastā viņam atradusies laiva. Ar tās palīdzību, laužot ledu, saimnieks nokļuvis līdz ielūzušajam vīrietim un nogādājis viņu krastā.

Ugunsdzēsēji norādījuši, ka saimnieks riskējis ar savu dzīvību, lai izglābtu slīkstošo vīrieti. Ugunsdzēsējiem ieradoties notikuma vietā, vīrietis jau bijis izglābts un nodots mediķiem.

Ugunsdzēsēji saimnieka laivu nogādājuši krastā.

VUGD darbinieki atzinuši, ka ledus šajā vietā bijis ārkārtīgi plāns un pat neliela uzsitiena rezultātā tas lūzis.

VUGD izsaka pateicību drosmīgajam iedzīvotājam, kurš pašaizliedzīgi steidzies palīgā nelaimē nokļuvušajam vīrietim.

Daudzviet Latvijā ūdenstilpnes jau ir brīvas no ledus, tomēr vietām ūdenstilpnes klāj trausls un plāns ledus, norāda VUGD.

Ugunsdzēsēji atkārtoti brīdina, ka patlaban atrasties uz ledus ir ārkārtīgi bīstami ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem. Ņemot vērā siltos laikapstākļus, turpinās strauja ledus kušana.

Iedzīvotāji aicināti vairs nekāpt uz ledus, jo pašreiz tas jau ir ārkārtīgi bīstami dzīvībai. Svarīgi ir arī vecākiem pārrunāt ar bērniem ledus bīstamības jautājumus un kāpšanas uz ledus iespējamās traģiskās sekas, norāda dienests.

Arī Valsts policija aicina iedzīvotājus nebūt pārgalvīgiem, jo atrašanās uz ledus var būt bīstama. Uz notikuma vietu izbraukuši arī mediķi. Cietušais pēc negadījuma nogādāts slimnīcā, kur tiks pārbaudīts arī tas, vai vīrietis nav lietojis alkoholu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!