Foto: DELFI
Drošības policija Latvijas melnajā sarakstā iekļāvusi ar organizēto noziedzību saistīto Vjačeslavu Šestakovu, kurš iepriekš bija ieguvis uzturēšanās atļauju Latvijā, svētdien ziņo "Nekā personīga".

Apmaiņā pret ieguldījumu biznesā vai nekustamajos īpašumos aizvien vairāk ārvalstnieku pārceļas uz Latviju un līdz ar uzturēšanās atļauju mūsu valstī iegūst brīvas ceļošanas iespējas visā Eiropā. Pirms trim gadiem šādu iespēju izmantojis arī Šestakovs.

Viņš Uzskatīts par vienu no Krievijas mafijas spices cilvēkiem, bet tas nav bijis šķērslis, lai Latvijas varas iestādes ļautu viņam, iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā un Eiropā, kā arī pirkt un pārdot īpašumus. Šo darījumu aizsegā Šestakovs arī mēģinājis izvērst noziedzīgu darbību, bet tagad, pēc trim gadiem iekļauts Latvija un Šengenas melnajā sarakstā, ziņo raidījums.

Krievijas mafijai veltītajos interneta portālos esot lasāms iespaidīgs Šestakova noziedznieka dosje. Viņš pazīstams ar iesauku Sļiva un četras reizes sēdējis cietumā. Uz Latviju Šestakovs pārcēlās pirms trim gadiem. Viņš izmantoja iespēju iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā, esot par amatpersonu kādā firmā. Lai arī Krievijā vairākkārt sodīts un viņa dosjē greznojas teju visos ar organizēto noziedzību saistītajos interneta resursos, Latvijas drošības iestādes uzskatīja, ka plašāka pārbaude nav jāveic, norāda "Nekā personīga".

Šestakovs apmetās Jūrmalā un šogad par pusmiljonu latu nopirka māju Meža prospektā. Šobrīd tā stāv tukša, bet pagalmā pamests uz Šestakova vārda reģistrēts gaiši brūns "BMW", noskaidroja raidījums.

Drošības policijas (DP) atbildē raidījumam norādīts, ka tā ir konstatējusi, ka personas turpmākā uzturēšanās Latvijā rada draudus valsts drošībai. "Drošības policija lēmumu par Šestakova iekļaušanu to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijas Republikā ir aizliegta izvērtēja un pieņēma pamatojoties uz personas aktivitāšu kopumu Latvijā. DP turpina sekot ar Šestakovu saistīto personu aktivitātēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!