Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts policija uzņēmējam Ernestam Riekstam piemērojusi personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statusu lietā par traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā, Merķeļa ielā.

Līdz šim policija nebija publiski komentējusi hosteļa patiesā saimnieka Rieksta statusu ugunsgrēka lietā, taču Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā apliecināja, ka Riekstam piemērots minētais statuss un policijai ir zināma valsts, kurā šī persona uzturas.

Plašākus komentārus policijā nesniedza, līdz ar to nav zināms, vai Rieksts ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Tikmēr mūziķis un raidījumu vadītājs Andris Kivičs internetā publicējis no Rieksta saņemtu audiofailu par viņa versiju par notikušo. Kivičam gan Rieksta atrašanās vieta neesot zināma.

Audiovēstījumā Rieksts apgalvo, ka no policijas oficiālu paziņojumu par viņa meklēšanu nav saņēmis. Tāpat viņš uzskata, ka viņa meklēšana ir "politiķu pr spodrināšana", jo vara esot ļoti nestabila.

Rieksts savā vēstījumā arī norāda, ka Merķeļa ielā degušās telpas nebija hostelis, bet dzīvoklis. Tāpat viņš apgalvo, ka dzīvoklī ugunsdrošība bija augstā līmenī un "visur esot bijuši dūmu detektori". Telpās esot atradušies ugunsdzēšamie baloni, no kuriem viens pat bijis "50 litrīgais ar kuru pašu velnu varot nodzēst".

Rieksts arī kritizēja to, kāda publika mitinājusies telpās. "Drausmas, kāda publika tur tika ņemta, tur bija īpaši atlasīti eksemplāri. Tā publika vienkārši briesmīga. Te ir jautājums, kāpēc tie, kas tur vadīja visu, kāpēc viņi šādu publiku laida iekšā? Tur nekādā gadījumā es šādu publiku neliktu, jo tas sabojā visu iespaidu par hosteli," norādījis Rieksts.

Uzņēmējs arī apgalvo, ka Merķeļa ielas telpās neesot bijis pusotru gadu un "tur pavisam citi cilvēki darbojās un vadīja to visu".

Rieksts savā vēstījumā arī izklāstījis savas iespējamās versijas par ugunsgrēku, proti, pieļaujot, ka notikusi tīša dedzināšana. Tāpat versija par smēķēšanu neizturot kritiku, jo telpās bijis kategoriski aizliegts smēķēt.

Kā ziņots, 28. aprīlī ugunsgrēkā kādā nelikumīgā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki un vēl vairāki cieta. Vēl viens cietušais vēlāk mira.

Valsts policija saistībā ar traģisko ugunsgrēku sāka kriminālprocesu un aizturēja vairākus cilvēkus, kā arī izsludināja meklēšanā Riekstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!