Foto: stock.xchng
Pagājušās nedēļas otrdienā, 2. jūnijā, Krāslavas novadā robežsargi pārtraukuši kārtējo cigarešu kontrabandu un aizturējuši vienu Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Pārbaudot informāciju par kontrabandas pārvietošanu, robežsargi Indras pagastā, apmēram piecus kilometrus no Latvijas-Baltkrievijas robežas, atraduši vairākas melnā polietilēna plēvē ietītas kārbas. Brītiņu vēlāk robežsargi aizturējuši arī kādu 1978. gadā dzimušu vīrieti, kurš bija ieradies pēc mežā paslēptajām kontrabandas cigarešu kārbām.

Kopumā notikuma vietā robežsargi izņēmuši 100 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu robežsargi sākuši kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 191.panta 2.daļas - par muitošanai pakļauto preču apriti Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, ja radīts būtisks kaitējums. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocesa materiāli un aizturētais Latvijas iedzīvotājs nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldei.
Piektdien, 5. jūnijā, aizturētais atzīts par aizdomās turēto un viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!