Foto: Rīgas Pašvaldības policija

7. jūlijā, neilgi pirms pulksten 20, Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Pļavniekiem, kur kāda pirmsskolas izglītības iestādes audzinātāja ziņojusi par māti, kura nav ieradusies pakaļ savam divus gadus vecajam dēlam, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Bērnudārzā pašvaldības policisti sastapuši izsaucēju, kura pastāstījusi, ka pēc viena no audzēkņiem nav ieradusies māte. Izglītības iestādes darbiniece zvanījusi mātei, taču, vairākkārtīgi zvanot uz norādīto tālruņa numuru, sākumā neviens uz to nav atbildējis, bet vēlāk to pacēlis sievietes vecākais dēls. Pusaudzis paskaidrojis, ka māte devusies uz mežu, lai salasītu mellenes, taču nav atgriezusies.

Neilgi pēc sarunas aizmirstajam bērnam pakaļ atnākusi viņa 14 gadus vecā māsa, taču audzinātāja nolēmusi pusaudzei bērnu neatdot un drošības apsvērumu dēļ ziņot policijai. Meitene skaidrojusi, ka kopā ar mammu torīt brālīti atvedusi uz bērnudārzu, vēlāk māte devusies lasīt mellenes, taču mājās aizmirsusi mobilo tālruni.

Policisti kopā ar bērniem devušies uz viņu dzīvesvietu. Tur konstatēts, ka viņi uzturas labos apstākļos. Par jaunāko bērnu līdz mātes atgriešanās brīdim rūpes uzņēmies vecākais brālis.

Aptuveni stundu vēlāk sieviete sazvanījusi dežūrdaļas darbiniekus un paskaidrojusi, ka zaudējusi laika izjūtu mežā, bet nu jau atgriezusies mājās pie bērniem.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!