Foto: Pašvaldības policija
Trešdien, 1. jūnijā, Ziemeļu pārvaldes darbinieki kontrolējot tirdzniecību Mežaparkā atklājuši, ka atpūtas vietā nelikumīgi tiek pārdota cukurvate, portālu "Delfi" informēja Rīgas Pašvaldības policijā.

Pašvaldības policisti Mežaparkā ievērojuši kādu vizuāli nepilngadīgu sievieti, kura strādājusi pārvietojamā cukurvates tirdzniecības vietā.

Personai lūgts uzrādīt tirdzniecības atļauju darbībai pastāvīgai ielu tirdzniecības vietā, darba līgumu un sanitāro grāmatiņu. Jauniete nevienu no dokumentiem nav varējusi uzrādīt. Jautājot par darba līgumu, meitene pašvaldības policistiem atbildējusi, ka viņai rakstveidā nav noslēgts darba līgums. Meitene telefoniski sazinājusies ar uzņēmuma pārstāvi, kurš informēts par konstatētajiem pārkāpumiem.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksu par tirdzniecību neatļautās vietās kārtības sargi konfiscējuši pārvietojamo tirdzniecības ierīci. Tāpat pašvaldības policisti noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu par tirdzniecību neatļautās vietās, kā arī sākuši administratīvo lietvedību par 16 gadus vecās meitenes nodarbināšanu bez darba līguma. Likumā par šo noteikumu pārkāpšanu paredzēts naudas sodu darba devējam 700 līdz 3600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!