Zemgales apgabaltiesa trešdien draudzes "Jēzus ir kungs Latvijā" mācītājam Jānim Vedzem-Šultam par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā un mājas izkrāpšanu piesprieda 5 gadus cietumsoda.
Tiesa atzina par vainīgu Vedzi-Šultu vardarbīgā dzimumtieksmes apmierināšanā, par šo noziegumu piespriežot 4 gadus cietumsoda, kā arī mājas un sīkāku lietu izkrāpšanā un mantas piesavināšanās, par to kopumā piespriežot vēl gadu.

Jāņa Vedzes-Šulta sievai Jeļenai, kas tika apsūdzēta par dokumentu viltošanu, kā rezultātā tika samazināta ziedotā naudas summa, tika piemērots Ls 50 naudassods ar pārbaudes laiku uz 1 gadu. Kā norādīja Kozlovska, piespriežot sodu Jeļenai, vērā tika ņemti vainu mīkstinoši apstākļi - tas, ka sievietei ir divi mazi bērni un viņa atzinās pārkāpumā.

Mācītājs Vedze-Šults šodien neatzina savu vainu un arī tiesas dotajā pēdējā vārdā esot tikai citējis Bībeli. Lai gan pirmstiesas izmeklēšanā Vedze - Šults atzina pretdabisku dzimumtieksmes apmierināšanu, kas esot notikusi labprātīgi, tiesas laikā mācītājs visu noliedzis.

Vedze-Šults tiesas laikā uzsvēris, ka nav nevienu seksuāli izmantojis, starp cietušajiem un mācītāju vienkārši esot bijušas parastas draudzes vadītāja un draudzes locekļu attiecības.

Apsūdzībā norādīts, ka mācītājs ar hipnozes palīdzību pretdabiskā veidā apmierinājis dzimumtieksmi divas reizes ar kādu vīrieti, vairākas reizes ar kādu sievieti - prostitūtu un dažas reizes arī ar kādu sievieti, kurai ir mazi bērni. Kopumā šajā lietā ir 9 cietušie, tajā skaitā 3 cilvēki, kas tikuši seksuāli izmantoti, bet pārējiem nodarīti dažāda veida kaitējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!