Foto: DELFI
Bijušais a/s "Latvenergo" šefs Kārlis Miķelsons ceturtdien no rīta pametis Rīgas centrālcietuma sienas, novēroja portāls "Delfi".

Foto galerija

Miķelsons ar sanākušajiem žurnālistiem nevēlējās runāt un arestu nekomentēja. Portāls "Delfi" novēroja, ka bijušais "Latvenergo" šefs no cietuma iznesa kastes ar personīgajām mantām. Jau pirms pulksten 9 pie cietuma vārtiem vīru gaidīja Laila Miķelsone, kura, kā novēroja sanākušie mediju pārstāvji, mašīnā nemitīgi sazvanījās ar kādu. Pie cietuma vārtiem pulcējās arī prāvs žurnālistu pulks.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ceturtdien Miķelsonam noteicis virkni aizliegumu, portālu "Delfi" informēja birojā. Miķelsonam aizliegts tuvoties konkrētai vietai un personām, piemērots konkrētas nodarbošanās aizliegums. "Latvenergo" bijušais šefs nedrīkst arī izbraukt no valsts.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka trešdien savākta tiesas noteiktā drošības nauda 50 000 latu apmērā, kas bija noteikta Miķelsona atbrīvošanai. Lai šo summu savāktu, Miķelsona ģimenei vajadzēja nepilnu dienu.

Rīgas Centra rajona tiesa otrdien apmierināja Miķelsona advokāta Egona Rusanova lūgumu mainīt Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli no apcietinājuma uz drošības naudu. Tiesa noteica drošības naudu 50 000 latu apmērā un, kā paskaidroja Rusanovs, tā ir jāiemaksā 30 dienu laikā. Pēc tam, kad to izdarīs, tiesas sēdē pieņems gala lēmumu par Miķelsona atbrīvošanu.

Ziņots, ka Miķelsonu un "Latvenergo" viceprezidentu Aigaru Meļko un vēl sešus cilvēkus - AS "Sadales tīkli" augstas amatpersonas un privātuzņēmējus - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tur aizdomās par naudas atmazgāšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Pēc KNAB aplēsēm, lietā "atmazgāti" vismaz 1,13 miljoni eiro (aptuveni 775 000 latu).

Viņus KNAB apcietināja jūnijā. Vēlāk tiesību sargājošās institūcijas arestēja arī Miķelsonam, a/s "Latvenergo" viceprezidentam Aigaram Meļko un citiem uzņēmuma pārstāvjiem piederošās daļas dažādos uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!