Foto: Pašvaldības policija
14. oktobrī netālu no lielveikala Mīlgrāvja ielā 14 pie ceļazīmes piesietā un atstātā suņa īpašnieka māte vakar ieradusies policijas iecirknī, lai sniegtu liecību par notikušo, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Jau ziņots, ka pašvaldības policija lūdza iedzīvotāju palīdzību suņa, kas 14. oktobrī piesiets un atstāts bezpalīdzības stāvoklī pie lielveikala Mīlgrāvī, saimnieku noskaidrošanā.

Informāciju par kādu bezpalīdzīgā stāvoklī atstātu suni Mīlgrāvja ielā pašvaldības policija saņēma 14. oktobrī pulksten 23.18. Konkrētā pārtikas veikala darba laiks jau bija beidzies, tāpēc bijis skaidrs, ka saimnieks savu mīluli nav atstājis ārpusē pagaidīt. Norādītajā adresē likumsargi atrada kucēnu, kuram blakus bija nolikta bļodiņa ar ūdeni.

Suņa pārbaudes laikā noskaidrots, ka mājdzīvnieks nav čipēts, līdz ar to nebija iespējams noskaidrot suņa saimnieka identitāti.

Policijas iecirknī suņa saimnieka māte skaidrojusi, ka pirmdienas vakarā devusies ar suni uz veikalu "Rimi". Mājdzīvnieks piesiets nedaudz tālāk no ieejas, lai dauzoties neuzlektu virsū kādam no veikala apmeklētājiem.

Pēc iepirkšanās viņa esot satikusi kādu paziņu, ar kuru aizrunājusies un kopīgi aizgājusi mājās. Par atstāto mājdzīvnieku atcerējusies vien vairākas stundas vēlāk.

Saistībā ar notikušo sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par dzīvnieku turēšanas prasību pārkāpšanu. Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 7 eiro līdz 350 eiro, konfiscējot dzīvnieku vai bez tās.

Papildus pret suņa īpašnieku, kas oficiāli ir sievietes dēls, sākta lieta arī par suņa nereģistrēšanu, nevakcinēšanu un pašvaldības nodevas nemaksāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!