Kurzemes apgabaltiesā 31.martā plānots sākt izskatīt krimināllietu, kurā par uzņēmēja Māra Millera slepkavības mēģinājumu grupā, kā arī gatavošanos uzņēmēja Arņa Šķestera slepkavībai grupā apsūdzētas četras personas.
Lietu nolemts skatīt slēgtā tiesas sēdē, taču plašāku informāciju par šāda lēmuma iemesliem Kurzemes apgabala tiesnesis Roberts Lazdāns atteicās izpaust. Viņš vienīgi norādīja, ka šāds lēmums pieņemts atbilstoši kriminālprocesuālā kodeksa 71.pantam, kas paredz krimināllietu skatīt slēgtā tiesas sēdē, ja nepieciešams nodrošināt cietušo, liecinieku vai viņu ģimenes locekļu, kā arī citu viņiem tuvu personu drošību. Konkrēti kuras personas drošības labad lietu skatīs slēgtā tiesas sēdē, Lazdāns neatklāja.

Millera lietā apsūdzēti agrāk tiesātais Jurijs Apars, Aleksandrs Pivovarovs, Sergejs Soboļevs un Eduards Backāns, kuri aizturēti 2001.gada martā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka uz Milleru šāvis Apars, kurš apsūdzēts arī par nelikumīgu ieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu.

Uzņēmēja Millera slepkavības mēģinājums notika 1999.gada 15.novembrī bārā "Daiļā impērija" Rīgas centrā. Savukārt Šķesteri nogalināja 1999.gada 14.oktobrī Kalpaka bulvārī netālu no Krievijas vēstniecības ēkas. Šī slepkavība joprojām nav atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!