Foto: LETA

Valsts policija 1. janvārī saņēmusi iesniegumu par elektrības atslēgšanu Latvijas Zinātņu akadēmijas telpās esošajai koncertzālei "Rīga", portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ar iesniegumu pie likumsargiem bija vērsies koncertzāles vadītājs Juris Millers. Patlaban policija izvērtē iesniegumā minēto informāciju, taču, pretēji Millera pirmdien preses konferencē apgalvotajam, tā nav sākusi kriminālprocesu.

AS "Sadales tīkls" komunikācijas direktore Renāte Meļķe portālam "Delfi" skaidro, ka uzņēmums ir saņēmis LZA vēstuli, kurā norādīts, ka LZA telpu nomnieks - SIA „Rīgas koncertzāle” - nespēj nodrošināt elektroietaišu drošu ekspluatāciju un to tālākā ekspluatācija ir bīstama. Līdz ar to LZA ir pārtraukusi elektroenerģijas piegādi koncertzālei "Rīga".

„Sadales tīkls” saņēmis SIA „Rīgas koncertzāle” iesniegumu īslaicīgam elektrotīkla pieslēgumam bez ēkas īpašnieka LZA saskaņojuma. Taču, ņemot vērā LZA sniegto informāciju par elektroietaišu drošu ekspluatāciju, „Sadales tīkls” nevar šādu pieslēgumu realizēt, skaidro Meļķe.

Tāpat uzņēmums atgādina, ka tas atbildīgi piemēro savas tiesības un pienākumus, kas noteikti normatīvajos aktos, kā arī rūpīgi izvērtē katru gadījumu, jo īpaši attiecībā uz elektroietaišu drošu ekspluatāciju. Izvērtējot konkrēto situāciju, uzņēmums saskatot elektrodrošības risku gan ēkai, gan koncertzāles apmeklētājiem, kā arī līdzās esošo objektu apgādei ar drošu un nepārtrauktu elektroapgādi.

Jau ziņots, ka LZA telpās strādājošā koncertzālei "Rīga" no 1. janvāra pārtraukta elektroenerģijas piegāde, iepriekš informēja LZA pārstāve Ilze Stengrevica. Viņa norādīja, ka koncertzāle LZA telpas aizņem nelikumīgi.

Stengrevica iepriekš pauda, ka nomas līgums starp LZA un koncertzāli "Rīga" beidzies 2015. gada 31. augustā un nomnieks nav labprātīgi atbrīvojis telpas, "līdz šim brīdim turpinot tās izmantot bez tiesiska pamata".

Savukārt koncertzāles vadītājs Millers uzskata, ka elektroenerģijas atslēgšana ir nelikumīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!