Rīgas apgabaltiesa trešdien, 30. janvārī, nolēma paturēt apcietinājumā bijušo policistu Agri Vaivodu, kurš tika aizturēts krimināllietā par Latvijā līdz šim vērienīgāko kokaīna kravu, kas tika atrasta Kokneses pagastā.

Jau vēstīts, ka 8. janvārī Valsts policija sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un Valsts policijas pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgājusi kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Valsts policija šajā lietā aizturējusi piecus Latvijas pilsoņus.

Trīs personām piemērots apcietinājums, bet pārējiem, kuriem bija mazāka līdzdalība šajā noziegumā, noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Viena no piecām personām agrāk tiesāta par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

TV3 raidījums "Nekā Personīga" vēstīja, ka policija veikusi kratīšanu Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā, bet pašam Skrabānam izdevies Latviju pamest.

Tāpat raidījums ziņoja, ka aizdomās par saistību ar šo neatļauto kravu apcietināti trīs cilvēki, viens no tiem – bijušais Valsts policijas darbinieks Agris Vaivods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!