Foto: Valsts policija

Tā dēvētajā kokaīna lietā policija veikusi kratīšanu Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā. Skrabānam izdevies Latviju pamest, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Jau vēstīts, ka Latvijā no Ekvadoras nonākusi un aizturēta nepieredzēti liela un dārga kokaīna krava.

Šobrīd aizdomās par saistību ar šo neatļauto kravu ieslodzījumā atrodas trīs cilvēki, viens no tiem – bijušais Valsts policijas darbinieks Agris Vaivods, ziņo "Nekā personīga".

Pēc darba valsts dienestā Vaivods strādājis kravu pārvadājumā firmā, ar kuras automašīnu kastes ar apreibinošajām vielām varētu būt nogādātas līdz Kokneses pagastam.

Kā vēsta raidījums, Latvijas tiesībsargājošās iestāde ziņo, ka lielais narkotiku daudzums nav bijis domāts Latvijas tirgum, taču pasūtītāja vārds izpausts netiek un nav skaidrs, kāpēc kravai policija nesekoja līdz pat gala saņēmējam.

Aizdomīgās kastes veda Firma "JS products", kuras kravas mašīnas kokaīna glabāšanas vietā Koknesē esot manītas arī iepriekš. Firmas "JS products" birojā Valsts policija šonedēļ veica kratīšanu, taču kompānijas vadītājs un īpašnieks Jānis Skrabāns vēl līdz policijas īstenotajām operācijām Latviju bija paspējis pamest.

Ziņu par to, ka caur Latviju vesta iespaidīga kokaīna krava Ekvadoras televīzija izplatīja jau pagājušajā ceturtdienā.

Vairāk nekā divas tonnas dārgās vielas Eiropā esot ievestas paslēptas kuģa konteinerā. Latvija kalpojusi kā pagaidu glabātava narkotiku tālākai izplatīšanai. Operācijā, kurā aizturēti pieci cilvēki, esot piedalījusies Ekvadoras policija, Latvijas tiesībsargi, ASV Narkotiku apkarošanas aģentūra.Krava vesta Ekvadoras izplatītākās eksportpreces banānu aizsegā. Vien nedēļu pēc operācijas informāciju atklājusi arī Latvijas policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!