Foto: Publicitātes attēli

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pabeidzis robežšķērsošanas vietas "Silene" pārbūvi un modernizāciju Skrudalienas pagastā, Daugavpils novadā. Objekts nodots ekspluatācijā 22. novembrī, portālu "Delfi" informēja VNĪ.

Darbi realizēti Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas valdību pasākuma plāna ietvaros, norādījis VNĪ valdes loceklis Jānis Ivanovskis-Pigits. "Robežšķērsošanas vietas modernizācijas gaitā tika uzlabota perimetra apsardzes sistēma, ieviesta videonovērošanas sistēma, elektroniskie satiksmes organizācijas informatīvie paneļi, transportlīdzekļu piespiedu apstādināšanas iekārtas, kā arī vienots satiksmes organizācijas risinājums gan visa veida transportlīdzekļiem, gan gājējiem un velosipēdistiem, uzlabojot kustību un padarot efektīvāku robežpunkta darbu, " paudis valdes loceklis.

Latvijas un Eiropas Savienības (ES) drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem, uzsver uzņēmumā. Kopumā valsts šobrīd veic būtiskus ieguldījumus valsts drošības infrastruktūrā – piecos ar robežu šķērsošanu saistītos objektos par kopējo summu aptuveni 15 miljoni eiro.

Vērienīgi darbi ar Eiropas Kaimiņattiecību instrumenta finansējumu šobrīd notiek arī Latvijas – Baltkrievijas robežšķērsošanas vietā "Pāternieki" un noslogotākās Latvijas – Krievijas robežšķērsošanas vietas "Terehova" attīstībā. Visus šos projektus plānots pabeigt līdz 2022. gada nogalei.

VNĪ iecerēs ir vēl vairāki ar valsts drošību saistīti projekti ar mērķi nodrošināt labāku ES robežas ekonomisko aizsardzību.

Pērn apstiprināts Latvijas un Baltkrievijas valdības pasākumu plāns, kas ietver sadarbību vairākos virzienos, tajā skaitā robežšķērsošanas vietu "Urbāni – Silene" un "Pāternieki – Grigorovščina", kā arī autoceļu un satiksmes uzlabošanu saistībā ar 2021. gadā Minskā un Rīgā notiekošo Pasaules čempionātu hokejā.

Robežšķērsošanas vietas "Silene" pārbūves darbi sākti 27. maijā. Darbus veica PS "LNK Industries Group", būvdarbu izmaksas – 0,9 miljoni eiro (neskaitot PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!