Otrdien Muceniekos, netālu no autobusa maršruta galapunkta atrasta tukša advokāta Aināra Platača automašīna "Mercedes-Benz 500" melnā krāsā, pastāstīja advokātu biroja "Platacis un partneri" advokāts Aloizs Vaznis.

Bezvēsts pazudušā advokāta automašīna nav bijusi aizslēgta un, pēc kāda vietējā iedzīvotāja novērojumiem, tā konkrētajā vietā nostāvējusi visu nakti. Automašīnā atradušās arī aizdedzes atslēgas un mantas, kas parasti glabājas salonā. "No paša Platača ne vēsts," norādīja Vaznis.

Automašīna juridiski esot piederējusi advokātu birojam "Platacis un partneri", bet izmantojis to pats Platacis. Ko viņš darījis Muceniekos, Vaznim neesot ne jausmas.

Kolēģis pieļauj divas versijas, kas ar Plataci varētu būt atgadījies - viņš ir nolaupīts vai nogalināts. Vaznis atzina, ka šādām bažām esot pamats, taču viņš nevēlējās konkretizēt iemeslus, kas liek viņam tā domāt.

Kā ziņots, otrdien Valsts policijā (VP) saņemts iesniegums par Platača pazušanu.

VP lūdz iedzīvotāju palīdzību, lai noskaidrotu Platača iespējamo atrašanās vietu vai jebkādu informāciju par viņa pazušanu. Ikviens, kura rīcībā ir kāda informācija par šo personu, aicināts zvanīt policijai uz tālruni 67075249, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Vaznis savukārt aicināja atsaukties iedzīvotājus, kuri Muceniekos redzējuši Platača melno automašīnu "Mercedes-Benz 500".

VP preses pārstāve Linda Neimane-Zobena sacīja, ka par iespējamo advokāta pazušanu VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.

Kā ziņots, daži no Platača plašāk pazīstamiem pēdējā laika klientiem ir aviopārvadājumu un lidaparātu apkopes kompānijas "Konkors" īpašnieks, Baltkrievijas ieroču eksportētāja "BelTechExport" padomes loceklis Aleksandrs Sadovojs, ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta un pašreizējais Finanšu ministrijas darbinieks Vladimirs Vaškevičs, izspiešanas lietā aizturētais Oto Galsons un citi.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1966.gadā dzimušais Platacis 1993.gadā beidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti. Pirms tam viņš strādājis par sekretāru Rīgas pilsētas Ļeņingradas rajona tautas tiesā, bijis tautas tiesu izpildītājs, Latvijas Arodbiedrību inspektors, bet 1990.gada beigās kļuvis par "SWH" Juridiskās nodaļas vadītāju. Latvijas Advokātu kolēģijā Platacis uzņemts 1993.gadā.

Aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados Platacis bijis Māra Gaiļa vadītās valdības finanšu ministra Andra Piebalga padomnieks. Tāpat viņš bijis administrators valsts garantēto kredītu apsaimniekošanas sabiedrībā "Lata International" un amatpersona vairākos ar naftas produktu biznesu saistītos uzņēmumos.

1996.gadā Platacis kļuvis par zvērinātu advokātu biroja "Platacis un partneri" vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!