Foto: VID
Muitniekiem augusta vidū gadījies savdabīgs guvums: muitas narkotiku meklēšanas suns signalizējis par iespējamo narkotiku esamību kāda Lietuvas pilsoņa vadītā automašīnā, taču to vietā uzieti vairāk nekā 62 000 latus vērti pulksteņi un juvelierizstrādājumi.

Narkotikas gan automašīnā vēlāk netika atrastas, taču VID pieļauj, ka paslēptie priekšmeti ir bijuši saskarē ar tām.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID), muitnieki 19.augustā pārbaudījuši Lietuvas pilsoņa vadīto auto "VW Golf" un atraduši pulksteņus un juvelierizstrādājumus rezerves riteņa riepā un paša autovadītāja ceļojumu somā. VID pieļauj, ka vērtslietas varētu būt zagtas. Bez tam automašīnas bagāžā atrasti arī laužņi, knaibles, dažādas paštaisītas ierīces, kā arī sejas maska.

Automašīna Latvijā no Zviedrijas atbraukusi ar prāmi un tajā braukuši 22 un 23 gadus veci Lietuvas pilsoņi.


Muitniekus uzmanīgus darīja VID darba suns, kurš automašīnas salonā ceļasomā un automašīnas rezerves ritenī "sazīmēja narkotisko vielu klātbūtni", vēsta VID.

Apskatot automašīnas rezerves riteņa riepu, muitnieki pamainīja, ka riepa vienā pusē ir iegriezta. Pārbaudot to tuvāk, VID konstatēja, ka riepā atrodas apdrukātos papīra vīstokļos ietīti rokas pulksteņi un gredzeni, bet no autovadītāja ceļojuma somas tika izņemti vairāki dārglietu komplekti, rokas pulksteņi un gredzeni ar akmeņiem.

Savukārt automašīnas bagāžā atradās laužņi, knaibles un dažādas paštaisītas ierīces, kā arī sejas maska, kas liecina par to, ka automašīnā esošie juvelierizstrādājumi, visticamāk, iegūti nelikumīgā ceļā.

VID par 20.augustā par notikušo sācis kriminālprocesu. Abiem Lietuvas pilsoņiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!