Foto: VID

Trešdien uz Latvijas-Baltkrievijas robežas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas novērsušas 16 320 kontrabandas cigarešu ievešanu no Baltkrievijas, portāls “Delfi” uzzināja VID.

Cigaretes bijušas paslēptas transporta līdzekļa degvielas tvertnē.

Pāternieku muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebraucis “Volkswagen” markas auto, ko vadījis kāds Baltkrievijas pilsonis. Veicot transporta līdzekļa vizuālo apskati, muitas amatpersonām radušās aizdomas par nedeklarētu preču pārvadāšanu un auto tika novirzīts uz padziļināto pārbaudi.

Tansportlīdzekļa skenēšanā atklāts, ka tā degvielas tvertnē noslēptas cigaretes. Pēc degvielas izsūknēšanas no tvertnes izņemti 58 iepakojumi ar dažādu marku cigaretēm. Kopā izņemtas 16 320 cigaretes – 12 720 “Winston Blue Supers Slim” un 3600 “NZ Gold Super Slim” ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par muitas noteikumu pārkāpumu personai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu. Izņemtās cigaretes novietotas Pāternieku muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!