Valsts svētku priekšvakarā nopietnas raizes Jēkabpils policistiem sagādāja kādas automašīnas "BMW 520" apturēšana. Auto vadījusi jauniete bez tiesībām, kas ar ātrumu 130 kilomteri stundā mukusi no policijas, bet vēlāk ielekusi Daugavā, lai peldot aizbēgtu. Neskatoties uz auksto ūdeni un spēcīgo straumi, policistam Kasparam Pudulim izdevies izglābt jaunietes un paša dzīvību, vēsta laikraksts "Brīvā Daugava".
17.novembrī Jēkabpils RPP kārtības policijas biroja 3. nodaļas jaunākais inspektors Kaspars Pudulis, kurš dežurēja postenī uz Neretas ielas, no dežūrdaļas saņēma informāciju, ka automašīnā "BMW 520" varētu atrasties meklēšanā esoša persona.

Inspektors pamanīja šo automašīnu braucam pa Neretas ielu un aicināja apstāties, taču pie stūres esošā jauniete nepakļāvās policijas darbinieka prasībai un turpināja braukt, palielinot ātrumu.

Policists sekoja automašīnai, taču ieturēja distanci, lai neprovocētu vēl ātrāku braukšanu un nenotiktu avārija. No Neretas ielas "BMW 520" vadītāja nogriezās Bebru ielā un, turpinot braukt ar 130 kilometriem stundā, beidzoties ielai un asfaltam, nenovaldīja stūri un ietriecās žogā. Piegājis pie avarējušās automašīnas, Pudulis konstatēja, ka tajā atrodas trīs personas - 1992. gadā dzimusi jauniete, kura bija pie stūres, 1993. gadā dzimusi meitene un kāds vīrietis.

Ieradušies kolēģi vīrieti un 1993. gadā dzimušo personu aizveda uz dežūrdaļu, bet Pudulis ar nepilngadīgo vadītāju palika notikuma vietā, lai uzrakstītu protokolu.

Meitene ceļu policistam bija paskaidrojusi, ka neapstājās un bēga tādēļ, ka viņai nav autovadītājas tiesību. Kamēr inspektors devās pie savas automašīnas un paņēma dokumentus, meitene metās bēgt. Viņa skrēja Daugavas virzienā, bet policists viņai skriešus sekoja.

Jauniete metās upē un sāka peldēt prom no krasta. Policists aicināja viņu atgriezties un brīdināja, ka tā var iet bojā. Kad meitene neklausīja, viņš tai peldus sekoja, lai glābtu jaunietes dzīvību. Abiem paveicās, jo, neskatoties uz auksto ūdeni un spēcīgo straumi, izdevās nokļūt krastā. Tad arī jau bija ieradušies kolēģi un visas formalitātes tika nokārtotas bez turpmākiem starpgadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!