Foto: F64

Nav zināms, kad Jūrmalas pilsētas tiesa atsāks skatīt krimināllietu, kurā kukuļdošanā apsūdzēts bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un kādreizējais "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, jo tiesnese Solvita Glaudāne joprojām slimo.

Tiesā portālam "Delfi" apliecināja, ka piektdien tiesa uz sēdi vēl nesanāks un, kad notiks nākamā tiesas sēde, varēs prognozēt vien tad, kad tiesnese būs izveseļojusies.

Tiesu portālā pieejamā informācija liecina, ka šī krimināllieta jau vairāk nekā desmit reizes noņemta no izskatīšanas vai atlikta.

Jau vēstīts, ka tiesneses un arī citu lietas dalībnieku slimošanas vai aizņemtības dēļ šīs lietas iztiesāšana jau iepriekš atlikta. Uz iepriekšējo tiesas sēdi kārtējo reizi aizņemtības dēļ nebija ieradušies apsūdzēto advokāti, un tiesa nolēma nākamreiz šādā situācijā apsūdzētajiem norīkot valsts aizstāvjus. Tiesa informēja arī Zvērinātu advokātu padomi par aizstāvju rīcību.

Lietas izskatīšanu pēc būtības Jūrmalas pilsētas tiesa sāka 2011.gada 25.novembrī.
Mediji vēlāk vēstīja, ka kriminālprocesā divarpus gadu laikā bija nozīmētas 27 tiesas sēdes, no kurām notikušas tikai piecas.

Pīrants kopā ar Munkevicu tika aizturēti 2010.gada 18.maija vakarā kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa došanu, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. Kukulis esot piedāvāts partijas "Jaunais laiks" deputātei Ivetai Blauai. Divas dienas vēlāk, 20.maijā, abi aizturētie tika apcietināti, bet vēlāk drošības līdzeklis viņiem tika mainīts. Munkevicu tiesa pret 50 000 latu drošības naudu no apcietinājuma atbrīvoja 2010.gada augusta sākumā, bet Pīrants pret 40 000 latu drošības naudu brīvībā tika izlaists 2010.gada septembra vidū.

Munkevicam arī nācās atstāt mēra amatu.

Nedz Munkevics, nedz Pīrants savu vainu apsūdzībās neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!