Foto: LETA
Kukuļošanā apsūdzētajiem – bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam un bijušajam "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklim Normundam Pīrantam – aizstāvību var nākties īstenot, izmantojot valsts nodrošināto advokātu, ja arī turpmāk pašu nolīgtie aizstāvji turpinās neapmeklēt tiesas sēdes.

Jūrmalas pilsētas tiesas priekšsēdētājas palīdze Diāna Liepiņa portālam "Delfi" apliecināja, ka uz ieplānoto tiesas sēdi piektdien nebija ieradusies nedz Munkevica advokāte Alla Ignatjeva, nedz Pīranta advokāts Lauris Matisāns. Abi aizstāvji tiesai pavēstījuši, ka ir aizņemti citā tiesās prāvās, tāpēc uz piektdien nozīmēto sēdi ierasties nevar.

Šī nav pirmā reize, ka advokāti aizņemtības dēļ nākas atlikt šo krimināllietu, tāpēc tiesnese Solvita Glaudāne nolēma aizstāvju rīcību lūgt vērtēt Zvērinātu advokātu padomei. Savukārt, ja advokāti neatnāks arī uz nākamo tiesas sēdi, kura plānota 8.martā, aizstāvību pārņems valsts nodrošināts advokāts, nolēma tiesa.

Jau vēstīts, ka lietas izskatīšanu pēc būtības Jūrmalas pilsētas tiesa sāka 2011.gada 25.novembrī. Mediji vēlāk vēstīja, ka kriminālprocesā divarpus gadu laikā bija nozīmētas 27 tiesas sēdes, no kurām notikušas tikai piecas.

Pīrants kopā ar Munkevicu tika aizturēti 2010.gada 18.maija vakarā kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa došanu, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. Kukulis esot piedāvāts partijas "Jaunais laiks" deputātei Ivetai Blauai. Divas dienas vēlāk, 20.maijā, abi aizturētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Sākotnēji abi tika apcietināti, bet vēlāk drošības līdzeklis viņiem mainīts. Munkevicu tiesa pret 50 000 latu drošības naudu no apcietinājuma atbrīvoja 2010.gada augusta sākumā, bet Pīrants pret 40 000 latu drošības naudu brīvībā tika izlaists 2010.gada septembra vidū.

Nedz Munkevics, nedz Pīrants vainu apsūdzībās neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!