Foto: F64
Jūrmalas tiesa bijušajam Jūrmalas mēram, kukuļošanā apsūdzētajam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala – Mūsu mājas") nepiemēroja papildus drošības līdzekļus un doties uz domes sēdēm apsūdzētais drīkstēs arī turpmāk, portālu "Delfi" informēja bijušā mēra advokāts Aivo Leimanis.

Tiesa noraidīja deputātes Ivetas Blauas (JL) lūgumu noteikt Munkevicam aizliegumu viņai tuvoties un apmeklēt domi. Savukārt prokuratūras lūgumu tiesa apmierinājusi daļēji, nosakot, ka Munkevicu nedrīkst ievēlēt Jūrmalas domes un tās institūciju amatos. Leimanis gan portālam "Delfi" norādīja, ka likums šādu drošības līdzekli neparedz.

Leimanis iepriekš portālam "Delfi" norādīja, ka deputāte un prokuratūra nav iesnieguši nekādus dokumentus, kas apliecinātu papildus drošības līdzekļu nepieciešamību.

Motivēts tiesas lēmums būs pieejams 13.spetembrī un pēc iepazīšanās ar to tiks lemts par pārsūdzību.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Jūrmalas domes sēde, kurā ceturtdien bija plānots lemt par pašreizējā Jūrmalas mēra Romualda Ražuka (PS) atcelšanu no amata, tika pārtraukta līdz 9.septembrim. Kā norādīja Ražuks, viņš saņēmis informāciju, ka Jūrmalas tiesā tiks skatīta lieta par papildu drošības līdzekļu piemērošanu kukuļdošanā apsūdzētajam Munkevicam saistībā ar liecinieku drošību, līdz ar to neesot pārliecības, ka eksmēram ir deputāta tiesības balsot.

Prasību tiesā iesniedza deputāte Blaua, kura ir lieciniece krimināllietā, kurā apsūdzēts Munkevics. Viņa lūdz noteikt Munkevicam aizliegumu tuvoties viņai un abu kopējai darba vietai – Jūrmalas domei. Savu prasību Blaua pamato ar to, ka Munkevics ar saviem balsojumiem domes sēdē apdraudot viņu un viņas intereses.

Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Munkevics.

Tomēr šonedēļ astoņi Jūrmalas domes deputāti Ražukam iesniedza pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!