Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) sola, ka policija atradīs pazudušo advokātu Aināru Plataci, lai gan atzīst, ka pagaidām policija nav izvirzījusi kādu konkrētu versiju par viņa pazušanas iemesliem.

Mūrniece trešdien žurnālistiem stāstīja, ka Platača meklēšana uzsākta otrdien uzreiz pēc iesnieguma saņemšanas, un tik lieli policijas resursi viena cilvēka meklēšanā līdz šim nav bijuši iesaistīti.

Mūrniece pastāstīja, ka Platacis pirmdienas vakarā devies uz mājām Baltezerā, taču, tā kā viņš dzīvo viens, viņa pazušana atklājās tikai otrdien, kad viņš neieradās birojā.

Mūrniece norādīja, ka Platača biroja advokāts Aloizs Vaznis kā bijušais iekšlietu ministrs labi zina, kā notiek cilvēku meklēšana, tāpēc laicīgi paziņoja policijai. Ministre arī pastāstīja, ka policija šobrīd nav izvirzījusi nekādas konkrētas versijas par Platača pazušanas iemesliem, un publiski izskanējušais pieņēmums, ka viņš noslēpies pats, šobrīd nav starp policijas oficiāli izvirzītajām versijām.

Mūrniece gan norādīja - ja cilvēks grib pazust pats, viņš vienkārši aizbrauc dzīvot uz citām valstīm, nevis pamet ceļa malā savu mašīnu.

Muceniekos, netālu no autobusa maršruta galapunkta atrasta tukša Platača automašīna "Mercedes-Benz 500" melnā krāsā. Automašīnā nav cīņas vai vardarbības pēdu.

Jau ziņots, ka otrdien Valsts policijā (VP) saņemts iesniegums par Platača pazušanu.
VP lūdz iedzīvotāju palīdzību, lai noskaidrotu Platača iespējamo atrašanās vietu vai jebkādu informāciju par viņa pazušanu. Ikviens, kura rīcībā ir kāda informācija par šo personu, aicināts zvanīt policijai uz tālruni 67075249, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!