Foto: DELFI
LTV žurnāliste Ilze Nagla iesniegusi Rīgas Centra rajona tiesā sūdzību par izmeklēšanas tiesneša lēmumu, ar kuru akceptēta policijas veiktā kratīšana viņas dzīvesvietā.

Tiesas priekšsēdētājas palīgs Kaspars Sadauskis portālam "Delfi" pastāstīja, ka sūdzību žurnāliste iesniegusi piektdien un to atbilstoši likumam triju darba dienu laikā izmeklēšanas tiesnesis izvērtēs un izlems par tās tālāku virzību. Sadauskis pieļāva, ka sūdzību tiesnesis nodos izvērtēšanai Rīgas Centra rajona tiesas priekšsēdētājam

Tiesa piektdien saņēmusi sūdzību arī no LTV ģenerāldirektora Edgara Kota. Taču ņemot vērā to, ka kratīšana nav notikusi televīzijas telpās, šī sūdzība noraidīta.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka otrdien pēc pulksten 22 policija aizturējusi personu, kura sevi dēvē par Neo – Ilmāru Poikānu, kuru tur aizdomās par VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) datu iegūšanu un publiskošanu. Tās pašas dienas vakarā policija veica kratīšanu Naglas dzīvesvietā. Tieši Nagla un LTV raidījumā "De facto" pirmie vēstīja par datu noplūdi no VID.

Šobrīd policija Naglai piemērojusi liecinieces statusu, bet policija izvērtē iespējamo žurnālistes līdzdalību lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!