Policija sākusi kriminālprocesu par vērtīgu lietu nozušanu no dzīvokļa namīpašniekam Gintam Grosfogelam piederošā ēkā Merķeļa ielā 9, apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Kriminālprocess ierosināts, jo no dzīvokļa pazuduši vairāki vērtīgi priekšmeti - 5000 latus vērta glezna, vairākas citas gleznas, grāmatas un citas lietas, pastāstīja sūdzības iesniedzēja Katrina Erdmane.

Savā iesniegumā policijai Erdmane vaino Grosfogela aģenti un pašu Grosfogelu, jo viņš licis dzīvokļa durvīm pielikt piekaramo atslēgu, tādēļ bijušajai dzīvokļa īrniecei neesot bijis iespējams laikus savākt visas mantas. Atslēga piekārta, par to Erdmanei nepaziņojot.

Erdmane no iepriekšējā īpašnieka saņēmusi10 250 latu kompensāciju, gatavojās dzīvokli pamest un pamazām izvāca savas mantas. "Visu uzreiz savākt nevarēju - dzīvoklī ir sešas istabas, dzīvoju tur kopš 1946.gada," skaidroja cietusī.

Ar nama pārvaldnieku bijusi rakstiska vienošanās, ka dzīvoklis jāpamet pusgada laikā pēc kompensācijas saņemšanas. Pēdējā summa saņemta 12.jūnijā.

Pavasarī māju iegādājies Grosfogels. Jūnijā Erdmane iedevusi nama pārvaldniekam atslēgas, bet vēlāk konstatējusi, ka dzīvoklim pielikta priekškaramā atslēga. Augusta sākumā viņa tomēr iekļuvusi dzīvoklī un atklājusi, ka uzlauztas aizslēgtas istabas durvis, pa atstātajām mantām kāds rakņājies, pazuduši 15 priekšmeti, to vidū vairākas vērtīgas gleznas.

"Jutos apzagta vārda pilnā nozīmē, un 8.augustā vērsos policijā. Es taču nebiju pat parakstījusi aktu par dzīvokļa nodošanu," apgalvoja Erdmane.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā informēja, ka policijā no šīs mājas iedzīvotājiem saņemti vēl vairāki pret Grosfogelu vērsti iesniegumi.

Savukārt Grosfogela pārstāvis Gints Lazdiņš apgalvoja, ka par šādu procesu nekā nezinot. Turklāt esot ierosināts kriminālprocess pret Erdmani, ka viņa nelikumīgi no dzīvokļa esot paņēmusi parketu.

"Tas pēc likuma nav atļauts, jo ēka ir kultūras piemineklis," skaidroja Lazdiņš. "Acīmredzot Erdmane vienkārši ir iesniegusi pretprasību," norādīja Grosfogela sabiedrisko attiecību pārstāvis.

Savukārt Erdmane apgalvoja, ka parkets esot uzlikts 1962.gadā un viņai esot tiesības to savākt.

Kā ziņots, Rīgas domes Administratīvās komisija nolēma namīpašniekam Grosfogelam, kurš iekļauts Latvijas miljonāru sarakstos, piespriest 50 latu naudas sodu par pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem Strēlnieku ielā 13, pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Liniņš.

Grosfogels iesniedzis sūdzību par lēmumu Administratīvajā apgabaltiesā, prasot atcelt sodu.

Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Ivars Gaters (JL) informēja, ka šī esot viena no mājām, kuras iedzīvotāji pastāvīgi sūdzas par pamatpakalpojumu nesniegšanu.

Grosfogels situāciju skaidrot nevēlējās.

Iepriekš žurnālists Lato Lapsa norādījis, ka Grosfogels bieži izpelnījies asu kritiku par attieksmi pret viņam piederošo namu īrniekiem. Pēc namu pārņemšanas jaunais namīpašnieks paziņojis, ka īpašums ir avārijas stāvoklī un paredzamā kapitālā remonta dēļ īrniekiem nami jāatstāj.

Grosfogelam pieder namīpašumi Rīgā, Tērbatas ielā 20, Strēlnieku ielā 13, Merķeļa ielā 6 un 9, Cēsu ielā 5, Tallinas ielā 92 un Stabu ielā 77.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!